Sogeti: “Sogeti staat vooraan met haar innovaties”

 In Genomineerde stagebedrijven 2016

indexWat is voor jullie de reden om met stagiairs te werken?
Sogeti wil haar kennis delen met de jonge professionals van de toekomst en deze jonge professionals hebben ook kennis die Sogeti graag wil vernemen. Daarnaast vindt Sogeti het belangrijk om stagiaires een goed bedrijfsgevoel te geven en te begeleiden in hun keuze voor de toekomst.

Wat voor soort opdrachten/werkzaamheden voeren jullie stagiairs uit?
De stagiaires bij Sogeti zijn voornamelijk gekoppeld aan de ICT expertises die Sogeti in huis heeft. De opdrachten/werkzaamheden zijn passend bij de opleidingsopdracht die de stagiaire moet uitvoeren, omdat Sogeti primair de belangen van de stagiair voorop stelt. Daarnaast geeft Sogeti de stagiaire zowel een bedrijfskundige als persoonlijke ontwikkeling mee.

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
Gemiddeld werken wij met 30 stagiaires per half jaar.

Geven jullie de stagiair(e) ook extra aandacht op 20 mei? Zo ja, wat precies?
Onze stagiaires krijgen een niet aflatende aandacht en wij ondernemen allerlei inhouse activiteiten om ze zo goed mogelijk te begeleiden en voorop te stellen in ontwikkeling, ook op 20 mei.

Waarom zou jullie bedrijf stagebedrijf van 2016 moeten worden?
Sogeti is de beste opleider van Nederland en staat vooraan met haar innovaties. Kwaliteit kenmerkt onze organisatie en die willen we graag aan elkaar verbinden. Door het grote aanbod van diverse expertises, alsmede het grote sociale karakter wat Sogeti kenmerkt, maakt dat het grootste deel van de stagiaires na de opleiding ook bij Sogeti wil blijven werken. De specifieke stage- en studentenunit die uniek is in Nederland, zorgt er al een kleine 10 jaar voor, dat stagiaires gratis gebruik kunnen maken van hetgeen wij bedrijfskundig en inhoudelijk bieden. Daarnaast is de begeleiding echt gericht op het evolueren van een stageperiode en worden stagiaires niet aan hun lot overgelaten.

Wat vindt u van het initiatief van de Dag van de Stagiair?
Wij steunen het initiatief en geloven in het zonnetje zetten van de stagiair en vinden daarnaast dat de stagiair ook zichzelf moet onderscheiden in de wil om het hoogst haalbare te bereiken.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search