Amphia: “Maak tijd vrij voor de stagiair.

 In Genomineerde stagebedrijven 2018

Bij Amphia focussen ze niet alleen op de opdracht, maar willen ze ook dat de stagiair om zich heen kijkt.

 

Zet jouw bedrijf de stagiair wel eens in het zonnetje?

“Wij vinden het belangrijk dat de stagiair zich persoonlijk kan ontwikkelen. Ook zorgen we ervoor dat er goede begeleiding is om te ondersteunen. We willen namelijk dat stagiairs zich echt van waarde voelen bij ons en een goede stage kunnen lopen”

 

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?

“Er wordt gekeken welke onderwerpen geschikt zijn voor een stagiair. Ook kan het zo zijn dat iemand zich bij ons aanmeldt met een goed idee en dan kijken we of de stagiair en de opdracht binnen onze organisatie past. We vinden het belangrijk dat iemand een goede motivatie en profielschets heeft. Verder zijn wij de grootste werkgever van Breda en zien wij de stagiairs als de medewerkers van morgen. Daarom zien wij onderwijsontwikkeling als een belangrijk speerpunt in ons organisatiebeleid.

 

Welke werkzaamheden voeren stagiairs zoal bij jullie uit?

“Dat kan bij ons heel uiteenlopend zijn. We zijn bezig met de bouw van een nieuw ziekenhuis dus we hebben leuke stageplekken op de afdeling Logistiek. Ze doen bijvoorbeeld onderzoek naar patiëntenvervoer. Ze maken dan een risicoanalyse voor de verhuizing of doen een magazijnonderzoek. Zo hebben we op veel verschillende gebieden onderzoeksvragen liggen. We focussen ons overigens niet alleen op de opdracht, maar willen ook dat de stagiair om zich heen kijkt. De persoonlijke leerdoelen van de stagiair wegen net zo zwaar en daar gaan we altijd mee aan de slag.”

 

Kun je me iets vertellen over jullie begeleiding voor stagiairs en hoe dat in z’n werk gaat?

“De stagiair krijgt altijd een begeleider  die ook echt tijd vrijmaakt voor de stagiair. Tevens is er een opdrachtgever die toezicht houdt op de stagedoelen. Ook zorgen we voor een goede werkplek waar de stagiair mee kan lopen.”

 

Op welke manier betrekken jullie stagiairs bij het bedrijf?

“De stagiair loopt bij ons stage en wordt gezien als een medewerker. Ze draaien dus in alle zaken mee. We willen ze van alles laten mee proeven, ook over management zaken. We laten ze meer doen dan alleen maar op hun opdracht focussen.

 

Hoeveel stagevergoeding bieden jullie stagiairs per maand?

€ 335 per maand op basis van 36 uur per week.

 

Met welke drie woorden zouden stagiairs jullie bedrijf omschrijven?

“Uitdagend, interessant en aandacht.”

 

Wat zouden andere stagebedrijven van jullie kunnen leren?

“Zorg voor een goede structuur en kijk van te voren samen naar de verwachtingen. Die moeten van te voren duidelijk zijn. Maak tijd vrij voor de stagiair en zorg dat je regelmatig even met elkaar gaat zitten om te kijken hoe het ervoor staat.”

 

Waarom zou jouw bedrijf het stagebedrijf van 2018 moeten worden?

“Omdat wij een heel mooi stagebedrijf zijn, waar je als stagiairs veel kan zien en doen. Je krijgt bij ons veel vrijheid en kan je ook op persoonlijk vlak ontwikkelen.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search