Anne-Sofie de Lange: “Vraag altijd: kan dit ook anders?”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Anne-Sofie is genomineerd door haar stagebedrijf ABN AMRO Graduate Recruitment met als reden: “Anne-Sofie heeft heel goed werk verricht voor ons bedrijf. Ze werkt hard en is altijd aanwezig op evenementen, ze heeft ons ondersteund op alle momenten waar dat hard nodig was!”. Inmiddels is Anne-Sofie al klaar met haar stage en werkt ze fulltime bij ABN AMRO!

Hoe ben je ooit bij ABN AMRO terecht gekomen Sofie?
“ABN AMRO is bezig met de werving en selectie van startersprogramma’s. Ik was al afgestudeerd (Economie en Bedrijfskunde) aan de UVA en had daarna een bestuursjaar gedaan op het gebied van marketing. Dit was echt niks voor mij, maar wat dan wel? Ik wilde graag met mensen werken en ben meer op zoek gegaan naar HR stages. Toen ik voor mijn sollicitatiegesprek bij de marmeren ingang van ABN AMRO terecht kwam dan ik nog “oh jeej wat kom ik hier doen” maar eenmaal in het innovation center kreeg ik al het idee dat het helemaal goed zou komen. Het was een ontzettend leuk gesprek, heel open en informeel. Als stagiair kon je hier heel veel impact hebben werd mij verteld en dat sprak me heel erg aan. Ik ben hier dus vrijwillige stage gaan lopen om meer te ontdekken over het HR vakgebied.”

Wat heb je tijdens je stage allemaal gedaan?
“Ik heb vooral aan de voorkant van de werving gewerkt, zoals het organiseren van evenementen, het geven van presentaties en workshops bij verenigingen. Ook heb ik een stukje content opgepakt voor het online platform.”

En wat heb jij toegevoegd aan ABN AMRO tijdens je stage?
“Op de afdeling heb ik best veel verandering teweeg gebracht door anders te kijken naar dingen en veel vragen te stellen. Op die manier krijg je mensen aan het denken over of we zaken niet op een andere manier moeten proberen. Om een voorbeeld te geven: veel bedrijven doen aan campusrecruitment: je hebt een case, een student lost deze op en presenteert dit. Wij hebben ervoor gekozen om dit veel interactiever te maken en ons te verplaatsen in wat de studenten willen in plaats van wat wij zoeken. Zo hebben we met onze afdeling bijvoorbeeld een business game ontwikkelt waarin studenten in groepjes een bank zijn. Als bank hebben we “last” van het “grijze-pakken-imago” en dat is verandert doordat we ons nu anders aan studenten presenteren. Een hele andere employer branding die veel beter past bij de doelgroep!”

Hoe heb jij een baan overgehouden aan je stage?
“Ik heb uiteindelijk 5 maanden stage gelopen en na die periode ging mijn stagebegeleidster weg. Op dat moment was er intern niemand meer die kennis had van de events en die kennis wilden ze wel inhouse houden. Ik had al eerder aangegeven dat ik graag wilde blijven en kreeg toen de baan aangeboden.”

Wat heb jij persoonlijk geleerd tijdens je stage?
“Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn stage, vooral over het tip en top organiseren van evenementen. Ik ben ook anders gaan kijken naar hoe je elkaar als collega’s ook continu challenged en zelf uitdaging blijft zoeken. Dit doen we door elkaar heel veel vragen te stellen: ‘waarom doen we dit op deze manier’, ‘wat is voor jou de achterliggende motivatie’, ‘kan dit ook anders?’. Dit deed ik altijd al maar kon ik in deze stage extra toepassen.”

Als je stagiairs-to-be iets mee zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?
“Wees heel erg jezelf! Durf veel en probeer daarnaast ook altijd te zeggen wat je wil. Kies ook niet meteen de eerste de beste stageplek die je aangeboden krijgt, maar kijk ook of jij bij het bedrijf past.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search