Aytor Jongkind: “Ik loop vrijwillig stage om meer werkervaring op te doen.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Het was een hele verrassing toen je me belde. Ik heb als stagiair veel vrijheid gekregen bij BAM en daarbij heb ik vele taken opgepakt. Door mijn inzet met het oppakken van die taken denk ik genomineerd te zijn.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik probeer mijn taken goed te doen. Ik doe mijn taken een soort van no-nonsense en ik denk dat dat de beste aanpak is.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik loop stage bij de afdeling recruitment en daarbij ben ik zelf de stagecoördinator van BAM Infra. Eigenlijk heel gek als je het zo hoort, maar het is erg uitdagend. Ik regel daarbij de werving en de instroom van alle nieuwe stagiairs van BAM Infra; pak ‘m beet de helft van alle stagiairs bij BAM gaan dus via mij!”

Daarnaast is een belangrijk onderdeel van mijn werk het promoten van BAM bij hogescholen en universiteiten. Denk hierbij aan bedrijvendagen en beurzen die georganiseerd worden door studieverenigingen of de hogeschool of universiteit zelf. Het doel hierbij is om studenten te enthousiasmeren voor BAM!”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik heb mijn bachelor op de universiteit afgerond. Deze stage is dus niet verplicht vanuit mijn studie, maar vrijwillig om meer werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik heb op de universiteit vooral theoretische kennis gehad, waardoor ik weinig tot geen praktijkervaring had. Door stage te gaan lopen, ben ik meer gaan doen in plaats van gaan denken.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Het feit dat ik deze stage vrijwillig doe om meer werkervaring op te doen en geen stage loop omdat dit vanuit mijn studie verplicht is, is het grootste onderscheid dat ik als persoon heb met andere stagiairs. Daarnaast denk ik door mijn positiviteit een onderscheid kan maken binnen het bedrijf als stagiair. Ik ben altijd vrolijk, ik zie overal kansen in en wil overal het beste uit halen.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Neem initiatief. Durf, probeer en doe. Je krijgt zelf meer mogelijkheden en meer vrijheid wanneer je initiatief neemt en op deze manier haal je de meeste ontwikkeling uit je stage.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search