Berend van de Laar: “Ik werk zorgvuldig, gepland en heb een realistisch doel voor ogen.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik ben kritisch en niet bang om alle vragen te stellen die in mij opkomen gedurende mijn afstudeertraject. Daarnaast denk ik mee in hoe werknemers bij Kuijpers het werk dat zij hier verrichten kunnen verbeteren.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik vind dat niet per se ik de titel verdien, maar iemand die zich hetzelfde gedraagt als ik binnen een organisatie, die kritische vragen durft te stellen en zijn mening durft te geven op een gepaste manier. Zo iemand verdient respect en daarom ook de titel ‘stagiair van het jaar 2017’.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik ben momenteel aan het afstuderen voor mijn opleiding Human Resource Management en ben momenteel bezig met een onderzoek gericht op de voordelen en noodzaak van strategische personeelsplanning binnen Kuijpers. Hiervoor voer ik gesprekken met projectleiders, vestigingsmanagers en directieleden en weet ik op alle niveaus de vinger op de aandachtspunten te leggen.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Dat is moeilijk te zeggen, ik werk namelijk niet mee binnen Kuijpers tijdens mijn afstudeerstage. Ik kan wel zeggen dat ik tijdens mijn meewerkstage heb geleerd om goed te observeren en te luisteren naar het team. Dan pas kan ik een goede mening formuleren en geven. Hierdoor kom ik professioneler en persoonlijker over als stagiair. Dit pas ik nu ook toe tijdens mijn afstudeerstage.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik werk zorgvuldig, gepland en heb een realistisch doel voor ogen. Door goed in gesprek te gaan met de opdrachtgever en alle vragen te stellen die ik heb, is het mij gelukt om goed te achterhalen wat ik moest onderzoeken en waar de problemen liggen. Ik denk dat ik onderscheidend ben doordat ik open sta voor kritiek, zelf kritisch ben en graag wil leren van mezelf en mijn (eventuele) fouten.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Durf kritisch te zijn en je mening te geven op een gepaste manier.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search