BNA: “Onze taakomschrijving is heel breed en biedt veel initiatief voor de stagiair.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’ en de winst binnen te kunnen slepen?
“Wij zijn een klein bureau met 20 werknemers waardoor wij dus geen kwantitatieve afnemer zijn, maar zeker wel een kwalitatieve. Wij vinden het heel belangrijk dat iemand binnen het team van BNA past en dat stagiairs weten wat wij doen, wat onze cultuur kenmerkt en wat wij als organisatie belangrijk vinden.

Daarnaast bieden wij een leuke portefeuille voor stagiairs. Wij hebben mensen nodig die proactief zijn en operationeel mee willen denken. Wij betrekken stagiairs bij onze organisatie. Zij mogen overal bij meeluisteren en meedenken. Al met al krijgen ze te weten hoe de branche waarin wij opereren werkt.

Ook krijgen zij side information waar ze later veel aan hebben en zodat zij een beter inzicht krijgen in wat zij na hun studie willen doen.

Onze taakomschrijving is heel breed en biedt veel initiatief voor de stagiair.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Aan de ene kant vinden wij het leuk om jonge, frisse mensen in het team te hebben die met nog weinig ervaring en een kritische blik goede ideeën kunnen bedenken. Aan de andere kant is het een pragmatische keuze vanuit ons. Extra handen in de organisatie zijn namelijk altijd gewenst.

Wij zijn een team van 20 specialistische werknemers, die merendeels 40+ zijn en al langer werkzaam zijn bij ons. Daardoor willen wij ook wat jonge mensen in het team die meer verstand of andere ervaringen hebben met de communicatiemiddelen van nu.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Dit is een combinatie van een onderzoeksstage en een meewerkstage. Wij hebben stagiairs nodig die kunnen meewerken en tegelijkertijd aandacht kunnen besteden aan een onderzoek.

Een voorbeeld van de meewerktaken zijn communicatie- en facilitaire taken. Denk hierbij aan het bijhouden van de website, de sociale media en het organiseren van evenementen.

Een voorbeeld van een onderzoek dat gedaan is, is een onderzoek naar de vergrijzing van onze ledenvereniging en de wens vanuit ons om nieuwe leden te werven. Daar heeft de stagiaire een aantal suggesties voor gedaan, gezamenlijk met een onderbouwing van statistische gegevens en kwalitatieve uitkomsten.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie werkzaam zijn?
“Een stagevergoeding van €550 euro is wat wij onze stagiairs bieden. Wij zijn een organisatie in de architectuurbranche en wij volgen dan ook de stagevergoeding voor de bouw en daarin willen wij het goede voorbeeld geven. Daarnaast bieden wij een erg mooie werkplek. Deze zit vlakbij Amsterdam Centraal station en aan het IJ.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Wij werken met 2 tot 3 stagiairs per half jaar, gezamenlijk met onze 20 werknemers. Op dit moment is er enkel één stagiair bij ons werkzaam, maar aankomend half jaar komen daar weer een aantal bij. Wij bieden hen goede begeleiding en wij zorgen er voor dat we niet te veel stagiairs hebben voor het team.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Nee, dit hebben wij nog nooit gedaan. Ik sluit het voor de toekomst niet uit, maar voor ons is bijvoorbeeld de dag van de architectuur belangrijker dan de dag van de stagiair aangezien dat de branche is waarin wij opereren.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search