Cargill

 In Genomineerde stagebedrijven 2016

Cargill werd genomineerd door Desmond de Goede, die aangaf dat hij goede begeleiding kreeg tijdens zijn stage en een leuke opdracht had terwijl hij tegelijkertijd ook leuke reguliere werkzaamheden had. Hij heeft geen een dag geen zin gehad om naar stage te gaan. Cargill is een bedrijf dat betrokken is bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. We hebben het interview met Richard Merode, de begeleider van Desmond.

 Wat is voor jullie de reden om met stagiairs te werken?
We hebben regelmatig opdrachten die zich daar voor, korte opdrachten . Daarnaast willen we natuurlijk ook stagiairs de gelegenheid te geven om kennis te maken met de werkzaamheden die in het bedrijfsleven komen kijken, echt een stukje praktijkervaring laten op doen.

Wat voor soort opdrachten/werkzaamheden voeren jullie stagiairs uit?
Voor ons heeft Desmond (desbetreffende stagiair) Inline-meetsystemen getest die worden gebruikt voor het analyseren van producten.

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
Onze afdeling Central engineering department zo’n 1x per jaar, maar binnen het bedrijf wordt er gebruik gemaakt van meerdere stagiairs.

 Waarom zou jullie bedrijf stagebedrijf van 2016 moeten worden? (Je hoeft hier niet bescheiden over te zijn!)
Op persoonlijk gebied probeer ik altijd de stagiair die ik heb zo te begeleiden dat ze er zelf van leren en tegelijkertijd ook slagen voor hun opdracht. Hiervoor neem ik tijd om dingen uit te leggen en te betrekken bij processen waarbij het project aansluit. Je neemt een stagiair dus het gehele traject mee en ze echt deel uit te maken van het team.

Wat vindt u van het initiatief van de Dag van de Stagiair?
Ja ik denk dat het een goed initiatief is om aandacht aan te geven, alles wat je extra aandacht geeft dat groeit.

Hoeveel medewerkers heeft uw bedrijf ongeveer?
Wereldwijd rond de 149.000, in Nederland meer dan 2200 werknemers.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search