Carmen Gruson: “Ik ben erg open, spontaan en een harde werker.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik ben erg open, spontaan en een harde werker. Deze combinatie van eigenschappen maakt mij als persoon makkelijk in de omgang en daardoor pas ik als stagiair en toekomstig werknemer binnen veel verschillende bedrijven.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik vind dat ik de titel toegekend hoor te krijgen voor dezelfde reden als hierboven. Daarnaast ben ik niet zoals de meeste anderen. Ik durf namelijk tegen werknemers van het bedrijf in te gaan en ben kritisch. Een voorbeeld hiervan is dat ik vind dat D&M Europe B.V. niet altijd op de juiste manier communiceert met haar klanten. Wanneer er klachten binnen komen, wordt daar niet altijd goed op gereageerd.

Ook ben ik buiten mijn opdracht betrokken bij het bedrijf en wil ik dat het bedrijf zich goed optimaliseert.

Door deze redenen vind ik mezelf een toevoeging voor het bedrijf.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik doe een onderzoek gericht op de identiteit en het imago naar HEOS by Denon. Eerst had ik een andere afstudeeropdracht, maar ik heb de opdracht voor een deel veranderd omdat ik denk dat hier meer verbetering te halen valt. Tijdens mijn onderzoek focus ik mij op de customer engagement. Ik denk dat HEOS by Denon een merk is waarbij de klanten betrokken zijn en waarbij zij klanten goed kunnen betrekken tijdens het productontwikkelingsproces om een optimaal product op de markt te zetten, waar alle eisen van de klant in zit verwerkt.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik ben nog redelijk jong (20 jaar) en ik vind het af en toe lastig om me zakelijk op te stellen. Dit ben ik gewoonweg niet gewend. Hier word ik wel bij geholpen door mijn stagebegeleider en de contacten die ik leg met de klanten.

Ik voel me daarnaast zo op mijn plek bij het bedrijf dat ik niet bang ben om dingen te zeggen. Dit waarderen de werknemers wel, alleen moet ik af en toe letten op de manier waarop ik sommige dingen omschrijf. Door een positieve draai te geven aan harde kritiek, kan het al heel anders overkomen wat je zegt. Dit gaat steeds beter.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik ben niet zoals de meesten.. Ik durf namelijk tegen werknemers van het bedrijf in te gaan en ben kritisch. Een voorbeeld hiervan is dat ik vind dat D&M Europe B.V. niet op de juiste manier communiceert met haar klanten. Wanneer er klachten zijn, reageren ze daar bijvoorbeeld niet altijd even goed op.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Laat jezelf zien en toon veel initiatief. Bedrijven zitten niet te wachten op een stagiair die alleen maar ‘ja en amen’ zegt. Wees kritisch, en durf ook verbeterpunten aan te geven voor het bedrijf, zo lever je een onwijze meerwaarde.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search