DFDS: “De stages die wij aanbieden zijn erg leuk, maar ook heel erg breed.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denk je als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“Ik loop zelf stage bij DFDS en de stages die hier worden aangeboden zijn heel erg leuk, maar ook heel erg breed zijn. De begeleiding is hier vanuit alle medewerkers heel erg goed. Dus niet alleen begeleiding van de stagebegeleider, maar van iedereen.”

Waarom zou jullie bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Zoals ik net ook al zei, is de begeleiding hier echt heel erg goed. Iedereen wil je graag helpen. Ze zoeken het hier ook zo, dat iedereen zich kan ontwikkelen. Ze zoeken echt progressie in je. Als er dingen zijn waar je minder goed in bent, wordt dit ook aangehaald, hier wordt je dan ook weer verder in geholpen.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Enerzijds omdat we een bedrijf zijn waarbinnen we onszelf steeds willen ontwikkelen. Iedereen moet zichzelf blijven ontwikkelen en blijven leren. Dat is ook een reden dat we met stagiairs werken. We willen een praktische leeromgeving bieden. Anderzijds hebben wij ook de kracht nodig voor onze dagelijkse werkzaamheden. Stagiairs horen bij ons tot de volwaardige bezetting.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Bijvoorbeeld het creëren van landingspagina’s voor de salesafdeling. Pagina’s opmaken op basis van doelgroep segmentatie. Het is ook voornamelijk meewerken in het bedrijf. Daarnaast hebben de meeste stagiairs ook een schoolopdracht. We hebben op zowel de customer service als op de marketing afdeling een stagiair.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“Dit laten wij liever in het midden.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Dat aantal verschilt per half jaar. Ik kan hier dus geen concreet antwoord op geven.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Wij kenden het nog niet. Wat we wel doen, is dat stagiairs mogen meevaren naar Engeland als ze bij ons beginnen. Dit voor twee personen. Het is niet alleen voor de stage, maar ook voor de lol.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search