Diversey Care: “Voor ons is het werken met stagiairs niet anders dan met personeel”

 In Genomineerde stagebedrijven 2016

Diversey Care is genomineerd door hun stagiaire Ellen Hessels. “Het is een bedrijf met onwijs veel resources en informatie. Dit draagt bij aan het schrijven van je scriptie. De begeleiding die je krijgt is erg goed en mensen zijn er betrokken.” Een leuk feitje: Ellen zelf is ook genomineerd door Diversey Care voor Stagiair van het Jaar. De Dag van de Stagiair sprak met Rob Hoogendijk, Trade Marketing Manager Europe bij Diversey Care.

Wat is voor jullie de reden om met stagiairs te werken?
“Dat is tweeledig: af en toe heb je wat handjes erbij nodig. Anderzijds dragen stagiairs bij aan een organisatie met andere inzichten. Dat houdt je scherp. Vaak komen ze met zaken waar je zelf niet aan denken. Zelf heb ik niet altijd met stagiairs gewerkt maar toen ik wat minder ging werken, wilden we hetzelfde blijven doen. Stagiairs zijn hier een goede invulling op. Ze kunnen veel denkwerk verrichten.”

Wat voor werkzaamheden mogen stagiairs bij jullie uitvoeren?
“We proberen over het algemeen opdrachten te verzamelen die ‘stand alone’ zijn. Bij deze projecten kan een student van begin tot eind het proces doorlopen en van alle kanten van marketing proeven. Het is belangrijk dat ze bij een dergelijk project de diepte in gaan. Ze moeten nadenken over wie wat wil en waarom om tot een echt plan te komen. Ellen is bezig met een onderzoek om koffiereinigingsmachines te vermarkten. Dit klinkt simpel, maar is het niet. Het project beslaat heel Europa: er zit veel complexiteit aan.”

Waarom is het voor stagiairs leuk om voor Diversey Care te werken?
“Inhoudelijk maakt het niet uit wat je vermarkt. Het zijn de omgeving, begeleiding en de mogelijkheden binnen het bedrijf waar het echt om gaat. We hebben een groot bedrijf met veel informatie. De mensen die hier werken zijn behulpzaam en zien er het nut van in om zaken te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat stagiairs zich niet puur tot hun eigen onderzoek beperken maar alle radartjes van het bedrijf in werking zien. Ellen praat ook echt met leveranciers en klanten, geheel zelfstandig. Wij organiseren puur het moment”, geeft Rob aan. “Voor ons is het werken met stagiairs niet anders dan met personeel. Ze zijn een integraal onderdeel van het team. We werken samen aan één doel.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search