Driessen Groep: “Als je hier stage hebt gelopen heb je een goed beeld van hoe het er in de praktijk uitziet.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2018

Driessen Groep, winnend stagebedrijf van het jaar 2016, is ook dit jaar genomineerd. Benieuwd hoe zij de stagiairs in het zonnetje zetten. Lees dan vooral even verder.

 

Zet jouw bedrijf de stagiair wel eens in het zonnetje?

“Wij zetten de stagiair zeker in het zonnetje. Wat we dit jaar gaan doen op de ‘Dag van de Stagiair’ houden we nog even geheim, maar collega’s zijn intern al bezig om iets leuks te organiseren. Maar wat we twee jaar geleden bijvoorbeeld gedaan hebben is dat wij als leidinggevenden een lunch georganiseerd hebben voor de stagiairs.”

 

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?

“Omdat wij een snelgroeiend bedrijf zijn en stagiairs als een potentieel nieuwe collega zien. Stagiairs zijn namelijk jong, flexibel en hebben een frisse blik. Zij kijken met hele andere ogen naar processen dan dat wij dat doen. Wij kunnen dus ontzettend veel van hun leren. Ook zien wij het als een talentenpool. Ze blijven namelijk vaak hangen in de vorm van een starterfunctie of bijbaan.”

 

Welke werkzaamheden voeren stagiairs zoal bij jullie uit?

“Dat is heel divers. De werkzaamheden verschillen namelijk per afdeling. We hebben altijd wel een vast takenpakket als basis, maar we kijken ook naar het doel van de stage en naar de persoonlijke interesses en ambities van de stagiair. Want met een stage is het ook belangrijk om erachter te komen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.”

 

Kun je me iets vertellen over jullie begeleiding voor stagiairs en hoe dat in z’n werk gaat?

“Iedere stagiair heeft een begeleider, dit is vaak een senior of leidinggevende van de afdeling. Daarnaast hebben stagiairs ook nog een buddy in het team. Dat is iemand in het team die ze meenemen in de werkzaamheden, waaraan ze alle vragen kunnen stellen maar ook helpen met hun ontwikkeling.”

 

Op welke manier betrekken jullie stagiairs bij het bedrijf?

“Wij zien ze niet als stagiairs, maar als collega’s. Zo wordt je dus ook opgenomen in het team en werk je aan taken die concreet op die afdeling worden opgepakt. Verder lunchen we elke dag met het hele bedrijf en sluiten stagiairs natuurlijk ook gewoon aan bij afdelingsuitjes.”

 

Hoeveel stagevergoeding bieden jullie stagiairs per maand?

“Dat is €300 op basis van een full-time stage.”

 

Met welke drie woorden zouden stagiairs jullie bedrijf omschrijven?

“Persoonlijk, familiaire sfeer en ontwikkeling.”

 

Wat zouden andere stagebedrijven van jullie kunnen leren?

“Dat stagiairs echt de investering waard zijn. Je steekt natuurlijk veel tijd in een stagiair, maar stagiairs kunnen ook veel opleveren wanneer je ze op de juiste manier begeleidt. Verder is het heel tof om te zien hoe iemand in een aantal weken een enorme groei doormaakt.”

 

Waarom zou jouw bedrijf het stagebedrijf van 2018 moeten worden?

“Ik denk dat wij echt een leuke organisatie zijn om stage te lopen. Als je hier stage hebt gelopen heb je een goed beeld van hoe het er in de praktijk uitziet. Je ziet hoe het is om in een professionele organisatie te werken waar hard gewerkt wordt, maar waar ook een fijne sfeer hangt en we het ook met z’n allen doen. Als je bij ons bent afgestudeerd bent je klaar om aan de slag te gaan.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search