Fleur Smits van Oyen: “Ik doe alles om hier de beste stagiair voor hen te zijn.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik vermoed dat ik zelf duidelijk ben in wat ik wil. Mijn eerste stage zag ik niet meer zitten en daar ben ik dan ook gestopt. Ik ben doorgegaan bij het BovenIJ ziekenhuis en daar heb ik het erg naar mijn zin. Ik doe alles om hier de beste stagiair voor hen te zijn.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik werk hard en ik zorg dat ik mijn taken af heb. Daarnaast zorg ik vooral dat ik zelf veel leer! Ik blijf overall positief.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik loop stage binnen het communicatieteam van het BovenIJ ziekenhuis. Mijn hoofdtaak is het organiseren van een groot evenement doordat het ziekenhuis nu al 30 jaar bestaat. Daarnaast ben ik bezig met het verbeteren van de communicatie naar de arbeidsmarkt, het berichten plaatsen op intranet en het organiseren van een ander klein evenement. Het is zowel intern als extern een hele brede stage.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik weet nu hoe het er aan toe gaat op een communicatieafdeling en dat is meer dan ik voorheen dacht. Ik heb mezelf op vele vlakken verbeterd daarin. Een voorbeeld daarvan is dat een bericht plaatsen op een website totaal een andere context biedt dan het schrijven van een essay. Natuurlijk heb ik ook geleerd en ben ik nog steeds aan het leren hoe je een groot evenement organiseert en wat daar allemaal bij komt kijken. Je moet duidelijk zijn in de dingen die je wel en die je niet wil.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik laat duidelijk weten wat ik wil. Ik ben niet terughoudend, maar juist proactief en ik voel me echt deel van het team.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Doe wat je leuk vindt. Als je gevoel zegt dat het niet goed zit, dan zit het niet goed en dan moet je niet langer bij je stagebedrijf blijven. Zie het niet alleen als stage, maar ook als leermiddel om erachter te komen wat jij later nou echt wil gaan doen wanneer je afgestudeerd bent. Het is zonde om ergens te zijn waar je jezelf niet op je plaats voelt.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search