Floris van Thiel: “wanneer je ergens aan begint, dan doe je het perfect en anders doe je het niet.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ten eerste vind ik het supertof waar ik nu mee bezig ben. Ik neem veel initiatief en bedenk vooraf wat er gedaan moet worden. Ik zie mijn stage meer als een hobby dan als werk en ik ga dus ook met veel plezier naar mijn stage.

Ten tweede denk ik dat ik veel waarde kan leveren voor het bedrijf. Een voorbeeld is het programma ‘R’ waar ik altijd in werk. De werknemers van het bedrijf zijn gewend een ander programma te gebruiken. Het is voor mij een uitdaging om hen kennis te laten maken met een ander programma en de daarbij behorende voordelen.

Ten slotte ben ik ook buiten mijn werkdagen nog bezig met de opdrachten waar ik aan werk. Wanneer ik in de trein zit, pak ik mijn laptop erbij en ga ik verder waar ik gebleven was. Ik ben iemand die altijd alles wil afmaken en dit lukt niet in de uren die ik aanwezig ben bij het bedrijf.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik vind dat ik de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoor te krijgen door mij motivatie en meerwaarde die ik lever aan het bedrijf. Ik ben super gemotiveerd en doe dus ook altijd mijn uiterste best. Ik voel me echt onderdeel van het team en dit helpt ook mee aan mijn motivatie. Wanneer ik een voorstel doe, gaan ze serieus op mijn voorstellen in en denken met mij mee. Gezamenlijk komen wij op goede ideeën waar ik mee aan de slag kan.

Mijn toegevoegde waarde kenmerkt zich door het feit dat ik geen normale stagiair ben die vijf dagen in de week aanwezig is en dan weer weg gaat. Ik lever namelijk ook echt frisse en net wat andere ideeën en oplossingen aan.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Het bedrijf waar ik stage loopt heeft zowel klanten in Amerika als ik Europa. Het doel van mijn afdeling is zoveel mogelijk targets te vinden die leiden tot meer klandizie. Om succesvolle targets te vinden moet de informatiebehoefte eerst worden geanalyseerd. Wanneer de informatiebehoefte bekend is kan dit worden gevisualiseerd. Deze visualisaties moeten vervolgens leiden tot inzichten waar welke klanten te benaderen. De informatiebehoefte breng ik in kaart aan de hand van interviews met de stakeholders binnen het bedrijf. Met behulp van een dashboard wordt alle benodigde informatie gevisualiseerd. Met de inzichten uit de visualisaties schrijf ik een adviesrapport.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zo zijn er vele werkzaamheden te verrichten om tot de juiste conclusies te komen. Data aanvullen, samenvoegen en vervormen zijn in dit kader erg belangrijk.

Om dit beter te begrijpen zal ik een voorbeeld geven waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest. Een map met alle locaties van de bedrijven is ook een onderdeel van het dashboard. Om dit mogelijk te maken moeten eerst zo’n 150.000 adressen omgezet worden in geografische coördinaten, ook moeten verschillende bijna overeenkomende bedrijfsnamen aan elkaar gekoppeld worden. Dit vergt de nodige logische denkstappen en kennis.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik heb tot nu toe veel geleerd. Een van de dingen die ik geleerd heb, is dat ik minder vaak mijn mening moet delen. Dit deed in eerst te vaak en dat kan af en toe in je nadeel werken. In plaats daarvan stel ik nu meer vragen of ben ik even stil om aandachtig te luisteren.

Doorgaans ben ik gewend zelf alles uit te zoeken en te regelen maar in deze stage kwam ik erachter dat dit niet altijd handig is en dat wekelijks een gesprek met mijn mentor daadwerkelijk meerwaarde heeft voor mijn functioneren.

Ik heb tevens geleerd soms genoegen te moeten nemen met minder, of mij aan te passen aan de bedrijfsafspraken. Het is namelijk zo dat wanneer je met data werkt nooit helemaal klaar bent. Het kan altijd nog accurater, mooier en beter.

Mijn communicatievaardigheden zijn in de afgelopen periode ook op de proef gesteld. Ik geef bijvoorbeeld iedere donderdag trainingen in het Engels over het programma ‘R’ aan andere medewerkers. Hierdoor leer ik niet alleen iets van hen, maar leren zij tijdens mijn stageperiode ook dingen van mij.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik ben altijd vrolijk. Dit is misschien niet iets wat erg onderscheidend is, maar dit wilde ik wel even benoemen. Daarnaast ben ik een harde werker. Dit uit zich doordat ik 100% aandacht wil steken in de dingen die ik leuk vind en waar ik oprecht geïnteresseerd in ben.

Mijn motto is: ‘wanneer je ergens aan begint, dan doe je het perfect en anders doe je het niet’.
Ik werk mijn hele leven al naast mijn school en studies, onder andere in de horeca van een sportclub, sinds ik bij Level 3 werk, in de branche waarvoor ik studeer, valt alles op zijn plaats.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Mijn beste tip is: under promise and over deliver.

Daarnaast wil ik benadrukken dat je altijd jezelf moet zijn, want zo wordt je het meest gerespecteerd. Plan goed en probeer eigen initiatief te tonen. Wij als studenten hebben frisse blikken. Werknemers die al jaren in het bedrijf werken, weten misschien de vernieuwingen in de branche niet. Wij als studenten wel.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search