Fredrick Lewis: “Ik ben flexibel en kan mijn focus op de juiste momenten verplaatsen.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik denk door mijn doorzettingsvermogen en het feit dat ik ondernemend ben. Naast mijn stage heb ik een eigen onderneming in de foto- en videografie en heb ik veel werkervaring in de detailhandel, marketing en sales. Naast mijn opleiding geef ik geregeld gastlessen op het Mbo aan jongeren. Zodoende probeer ik hen te prikkelen om bewust na te denken over hun keuzes binnen en buiten school. Ook ben ik maatschappelijk betrokken en ben ik tijdens de afgelopen verkiezingen bijvoorbeeld uitgenodigd in radioprogramma’s om als vertegenwoordiger van “de jongeren” op te treden. Ik ben gewoon een duizendpoot.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Naast mijn stage doe ik dus veel, maar ik raak niet afgeleid van mijn stageopdrachten. Ook ben ik aardig flexibel en kan ik mijn focus op de juiste momenten verplaatsen. Als werknemer ben ik aardig compleet. Ik heb weinig input of hulp nodig om taken uit te voeren. Mede hierdoor krijg ik veel ruimte van mijn stagebegeleider en leden uit de werkgroep. Zij vertrouwen mij en weten dat ik de gegeven taken aan kan.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik ben vooral bezig om de naamsbekendheid van de organisatie en een dochteronderneming te vergroten door een tweetal promotieplannen op te stellen én campagnes die hieruit voortvloeien te laten draaien. Daarnaast hou ik mijzelf bezig met het content management Ook ben ik aan de slag gegaan met de SEO en SEA van de websites.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ten eerste had ik weinig tot geen ervaring met SEO en SEA. Toen mijn stagebegeleider mij vroeg hier mee aan de slag te gaan, heb ik mijzelf verdiept in de materie. Inmiddels heb ik al veel geleerd door de vele artikelen te lezen en enkele Webinars te volgen.

Ten tweede heerst er in mijn stagebedrijf een echte 8 tot 5 mentaliteit. Werknemers gaan in de pauze niet even naar buiten, maar eten hun broodje achter hun bureau en typen geregeld nog wat mailtjes af. Ik was dit totaal niet gewend. In de afgelopen weken heb ik geleerd mij hierin aan te passen en dat is mij goed gelukt.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Zoals ik al zei, ben ik een duizendpoot. Ik doe vele dingen naast mijn stage en heb ook aardig wat werkervaring. Dit helpt mij flexibel te zijn en niet te schromen voor nieuwe uitdagingen. Ik denk dat deze aspecten mij onderscheiden van andere stagiairs. Tevens is het zo, dat als ik een opdracht krijg ik eerst kennis vergaar over de desbetreffende opdracht voordat ik aan de slag ga.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“In de beginfase van jouw stage is het goed om voor jezelf te oriënteren in wat voor bedrijf jij terecht bent gekomen en wat voor soort mensen er werken. Het is goed om te weten wat jouw positie de aankomende paar maanden wordt. Positioneer jezelf in de organisatie, durf assertief te zijn en dan komt alles goed.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search