Hutten: “Wij bieden mogelijkheden op werkgebied voor iedereen die wil toont om te leren!”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“Hutten biedt mogelijkheden op werkgebied voor iedereen die de wil toont om te leren en naar vermogen wil bijdragen aan onze organisatie. Wij openen onze deuren voor gemotiveerde mensen die iets willen bijdragen aan onze organisatie, opdrachtgevers, gasten en samenwerkende. Opleiding, diploma, ervaring maar ook een arbeidshandicap zijn van ondergeschikt belang aan de motivatie en het enthousiasme van de nieuwe samenwerkende. Voor stagiairs betekent dit dat wij ze de kans bieden om enerzijds praktijkervaring op te doen door net als ieder ander mee te werken en anderzijds leerervaringen op te doen door aan schoolopdrachten te kunnen werken. Navraag bij de stagiairs leert dat hierdoor een maximaal leerrendement wordt behaald. Op onze beurt worden wij weer geïnspireerd door de nieuwste inzichten die door de stagiairs worden ingebracht. Oh ja … stagiairs heten bij ons ook samenwerkende. We doen het bij Hutten immers samen!”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Vooral vanwege het inclusieve karakter van ons bedrijf. Elke samenwerkende doet er voor ons toe. Of je nu vanuit de praktijkschool of vanuit de universiteit stage komt lopen; we gaan altijd samen met de nieuwe samenwerkende op zoek naar het maximale leereffect. Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat de nieuwe samenwerkende zijn eigen of onze verwachtingen niet behaalt of overtreft. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Soms kom je er in de praktijk nu eenmaal achter dat je de verkeerde studierichting hebt gekozen. Waar mogelijk proberen we dan binnen en desnoods buiten Hutten naar nieuwe mogelijkheden voor de stagiaire te zoeken. Als kers op de taart bieden we bij Hutten de beste lunch van heel Nederland aan. We leveren elke stagiaire gezond en wel weer af op school:)”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Ten eerste omdat het past binnen het inclusieve karakter van ons bedrijf. Voorts geloven wij dat de inzet van stagiairs ervoor zorgt dat wij toekomstbestendig blijven. Immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Dit is afhankelijk van factoren als opleiding, ervaring, interesse en talent. Elke stagiair werkt aan zijn eigen opleidingsdoelen en –opdrachten. Daarnaast draait hij naar vermogen mee op de afdeling waar hij werkzaam is. Die combinatie moet leiden tot maximalisatie van het leerrendement.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“De stagevergoeding is divers en afhankelijk van zaken als opleiding, ervaring en het soort stage (onderzoek of meewerkstage). De gemiddelde vergoeding voor een MBO stage bedraagt €225,00 en voor een HBO stage bedraagt deze €250,00.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Er stromen zo’n 25 – 50 stagiairs per halfjaar in. Daarnaast zetten we nog legio werkervaringsplekken in voor samenwerkende die geen opleiding volgen maar wel gebaat zijn bij een werkplek waar de nadruk op leren en het opdoen van werkervaring ligt.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Om eerlijke te zijn hebben we dat tot nu toe niet gedaan maar we gaan dat dit jaar zeker doen. Bij deze staat 22 mei in onze agenda.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search