Ilyad Razikashi: “Ik voel me een rijker mens.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“De aard van mijn stageopdracht vereiste een intensieve samenwerking met Ferry en Nina, oprichters van ArchitectuurMAKEN, een jong architectenbureau. Hierdoor hebben we elkaar goed leren kennen. Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat we allemaal een fijne samenwerking hebben gehad. Net als in een goed huwelijk zijn er ook lastige momenten geweest, maar ook die hebben er uiteindelijk aan bijgedragen dat de kwaliteit beter werd. Om samen met hen de identiteit van de onderneming te destilleren en te vertalen naar een nieuwe positionering (communicatiestrategie) was uiteindelijk voor iedereen een leuk en leerzaam proces.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Dat vind ik niet, maar blijkbaar vind mijn stagebedrijf dat. Ik Voel me vereerd dat ik ben genomineerd.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek wou ik ten alle tijden voorkomen dat ik als communicatie stagiair weg gezet zou worden als een soort verkapte ‘mail robot’. Na een aantal sollicitaties begreep ik namelijk dat dat helemaal niet zo raar was. Ik zocht naar een mooie uitdaging en deze vond ik bij ArchitectuurMAKEN. Zij gaven mij het vertrouwen om een nieuwe positionering en marketing communicatiestrategie te schrijven voor hen.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Natuurlijk word je vanuit school aangespoord om m.b.v. competenties goed na te denken over je ontwikkeling. Logischerwijs ben je dan ten alle tijde erg bewust van je leerdoelen. Waarschijnlijk heb ik juist daardoor het meest geleerd van de lessen die ik niet zag aankomen. Perceptie en relevantie zijn voor mij de sleutelwoorden geweest in het afgelopen half jaar, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Al met al voel ik me een rijker mens. Alleen maar goed dus.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Omdat ik als langstudeerder wat ouder ben dan een gemiddelde HBO stagiair was ik ook op zoek naar een ander soort opgave. Ik vond het belangrijk om iets toe te kunnen voegen aan het bedrijf. Iets wat er toe doet. ArchitectuurMAKEN heeft me die kans gegeven en ik heb die dan ook graag benut.”

Wat is de beste tip die jij een andere stagiair mee kunt geven?
“Wees niet te gretig voor een plek en blijf kieskeurig. Stage lopen is iets heel waardevols ook al lijkt dat op voorhand niet zo.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search