Jason Loe-Sack-Sioe: ”Rustig, gestructureerd en meewerkend.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Jason Loe-Sack-Sioe stort zich volledig op zijn onderzoek en wil bij alle werkzaamheden en collega’s meekijken. Hij wil aan het eind van zijn stageperiode zoveel mogelijk geleerd hebben!

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

‘’Ze zetten mij niet letterlijk in het zonnetje, maar ze doen wel andere dingen waardoor ik mij betrokken voel bij het bedrijf. Bijvoorbeeld door me mee te vragen voor activiteiten buiten de stagetijd. Daarnaast zorgen ze er ook écht voor dat ik mij kan focussen op het onderzoek.’’

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

‘’Ik kom binnen, ik ga zitten en dan kijk ik eerst naar mijn mail of er nog nieuwe berichten binnen zijn gekomen vanuit het bedrijf of school. Indien nodig overleg ik dit en dan begin ik aan mijn onderzoek. Mocht ik tegen dingen aan lopen, dan overleg ik dit.’’

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

‘’Het is echt een gelijkvloers bedrijf en je kan naar iedereen toe lopen! Dat is super fijn. De samenwerking verloopt heel soepel en ik voel mij totaal niet bezwaard om dingen te vragen.’’

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

‘’Hetgeen wat me motiveert tijdens mijn stage, is dat ik een duidelijk eindresultaat voor ogen heb. Daarnaast draag ik echt bij aan het succes voor het bedrijf, wat natuurlijk stimulerend werkt. Ook persoonlijk leer ik veel van het bedrijf, zoals online marketing.’’

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

‘’Ik heb best veel geleerd van het bedrijf. Daarnaast was er al vooronderzoek uitgevoerd waarvan ik echt veel heb opgestoken!
Ook heb ik geleerd om de theorie daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Op school krijg je allemaal verschillende losse vakken, maar nu komt alles samen. Én je moet dit allemaal zelf doen, je hebt echt verantwoordelijkheid. Daar ben ik me heel bewust van.’’

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

‘’Daar ben ik nu mee bezig! Mij is gevraagd om de bedrijfspresentatie te maken. Het voelt als een grote verantwoordelijkheid.’’

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

‘’Mijn stagebedrijf zou mij omschrijven als een rustige en gestructureerd stagiair die graag meewerkt.’’

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

‘’Structuur is enorm belangrijk tijdens je stage. Dit aangezien je maar een paar weken hebt om alles af te ronden. Daarnaast loop je altijd tegen dingen aan en het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Het gevaar is dan dus ook dat je stil komt te zitten, waardoor je in tijdnood komt. Probeer dat te voorkomen.’’

 

Waarom zou jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

‘’Ik zou stagiair van 2018 moeten worden, omdat ik binnen een korte tijd veel gedaan heb tijdens mijn stage. Daarnaast is het onderzoek wat ik doe ook enorm belangrijk voor het bedrijf.’’

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search