Joicelene Loendersloot: “Ik kom oorspronkelijk uit Brazilië, maar ik volg wel een Nederlandse studie.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Omdat ik altijd mijn best doe en mijzelf voor de volle 100% inzet!”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Dat is gekomen vanuit mijn team en ik ben er natuurlijk heel blij mee. Ik denk dat het team voor mij gekozen heeft, omdat ik pas 3,5 jaar in Nederland woon en ik heb de taal redelijk snel geleerd. Bovendien omdat ik goed in het team functioneer, ik ben enthousiast, ik sta 100% in om dingen te leren en ik denk uiteindelijk ook door mijn doorzettingsvermogen.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik verleen huis-aan-huis zorg aan cliënten in de hele wijk, ik regel dingen voor hen met andere disciplines, zoals de huisarts, apotheek , diëtist, casemanagement, wond en diabetesverpleegkundige. Ik doe nieuwe opnames, klinische redeneren bij situaties die van toepassing zijn. Daarnaast maak ik samen met de wijkverpleegkundige zorgplannen en indicaties.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Door elke dag te doen. Ik leer veel door te werken met mijn cliënten en collega’s. Het is een uitwisseling van kennis die ik toe kan passen in de praktijk. Ik ontwikkel mij ook door de stof die ik op school leer te koppelen aan wat ik in de praktijk meemaak.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik ben begonnen met mijn HBO-opleiding in Brazilië, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Ik heb hier in Nederland vrijstelling gekregen en ben in het 3e studiejaar ingestroomd. Dat wil zeggen dat ik niet opgeleid ben volgens het Nederlandse onderwijs wat voor mij de opleiding extra lastig maakt en toch doe ik het net zo goed als iemand die deze achterstand niet heeft.

Daarnaast vind ik mijzelf onderscheidend doordat ik binnen een korte tijd mij heb kunnen ontwikkelen om zo goed functioneren zowel in de maatschappij als binnen mijn beroepsveld.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Je moet je stage vooral leuk vinden. Je moet het zien als een waardevol moment waarin je jezelf kunt ontwikkelen in jou beroepsveld. Wellicht verloopt je stage niet in een keer goed, mijn belevenis is: als het echt iets is wat jij wil voor jou leven, geef dan nooit op. Hard werken en een positieve instelling is de basis voor een succesvolle carrière.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search