Joris Ringelink: “Een goede stagiair zoekt uitdaging”

 In Genomineerde stagiairs 2016

JorisHoe vind je het om genomineerd te zijn?
Super leuk natuurlijk! Ik voel me vereerd! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het een goed initiatief van Studentenbureau.

Waarom denk jij dat je de beste stagiair van het jaar bent?
Lastig om zoiets over jezelf te zeggen. Maar een goede stagiair zoekt uitdaging. Ik ben als MER student uiteindelijk een HRM-minor gaan doen, waar ik in een half jaartje heel globaal het vakgebied heb leren kennen. Ondanks mijn beperkte kennis van HRM heb ik toch besloten om mijn meewerk- en afstudeerstage binnen HRM te kiezen. Contact met mensen was niet mijn sterkste punt, maar ik ben stage gaan lopen bij een detacheringsbureau (Octas BV, zonder twijfel stagebedrijf van het jaar dus stem op Octas!) waarbij ik veel contact met mensen zou hebben. Ik heb mezelf uitgedaagd en denk daarom een goede kandidaat te zijn.

Wat zijn je werkzaamheden op stage?
Op dit moment onderzoek ik hoe het welzijn van de productie- en magazijnmedewerkers bevorderd kan worden, met als doel deze medewerkers langer inzetbaar te houden. Interviewen en enquêtes uitzetten, alle data analyseren, daaruit conclusies trekken om tot slot een advies te geven over beleidsoptimalisatie. Naast mijn onderzoek pak ik werkzaamheden op voor de afdeling HRM en bied ik af en toe een helpende hand bij andere afdelingen. Tevens zit ik in een Health werkgroep, welke verantwoordelijk is voor het organiseren van gezondheidsactiviteiten. Uiteraard ontbreekt de algemene stagetaak niet: koffie halen! J

Wat maakt iemand volgens jou een goede stagiair?
Een stagiair die uitdagingen tijdens zijn stage aan durft te gaan. Tijdens je stage kom je terecht in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen en ben je fulltime bezig met nieuwe werkzaamheden. Dat kan best eng zijn als je drie jaar in de schoolboeken hebt gezeten. Durf jij ‘ja’ te zeggen tegen de werkzaamheden en opdrachten waarbij je in de eerste instantie twijfelt of je het aan kan, dan daag jij jezelf uit en ben je in mijn ogen een goede stagiair.

Hoe kan je jezelf verbeteren als stagiair?
Door de mensen in jouw omgeving te betrekken bij jouw ontwikkeling. Je kunt kritisch naar jezelf kijken, maar als stagiair ben je al gauw te streng voor jezelf. Je wilt namelijk aan alle verwachtingen van het bedrijf voldoen en je van je beste kant laten zien. Hierdoor stel je soms te hoge eisen aan jezelf. Vraag feedback aan jouw begeleiders en collega’s, daar leer je uiteindelijk het meest van!

Wat is jouw quote die je anderen wil meegeven?
Get out of your comfort zone! Dan daag jij jezelf uit en komt de uitdaging in je stage vanzelf. Stap over die drempel heen en neem elke uitdaging aan, want voor je het weet zit je stage er weer op.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search