Kim Kuijpers: “Ik draai de groep nu zelfstandig en uit mijn ‘fouten’ haal ik verbeterpunten.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Op mijn eerste stagedag werd ik open ontvangen door het team en de cliënten. Er was gelijk een klik waardoor ik mij op mijn gemak voelde en een goede start heb gemaakt aan mijn stage. Het afgelopen jaar ben ik opgenomen als een deel van het team en niet zo maar ‘een stagiaire’. Ik heb een enorme persoonlijke groei doorgemaakt en dat hebben mijn collega’s ook zo gezien. Ik ben een vaste factor geworden voor de cliënten en heb hard gewerkt voor hun welzijn. Ik denk dat mijn collega’s mij hiervoor willen bedanken.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Er hebben veel veranderingen plaats gevonden binnen de woning de Essen-Brink in mijn stageperiode. Tijdens deze periode heb ik structuur, veiligheid en nabijheid geboden aan de cliënten. Ik ben een persoon geworden die de cliënten vertrouwen en waar zij op kunnen bouwen. Ik vind dat dit het belangrijkste is dat je als stagiaire kan doen voor iemand en dit is mij gelukt.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Naast de huishoudelijke taken die de cliënten zelf niet uit kunnen voeren ben ik een begeleider. Ik begeleid de cliënten om het beste uit hun zelf te halen. Dit betekent geen werelds grote stappen, maar alleen al helpen met een aardappel schillen kan voldoende zijn.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik was in het begin erg bang om fouten te maken. Sommige taken deed ik daardoor niet zelfstandig, terwijl ik dit eigenlijk makkelijk kon. Dit heb ik mede door mijn collega’s weten los te laten. Ik draai de groep nu zelfstandig en uit mijn ‘fouten’ haal ik verbeterpunten.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Mijn onderscheiding is dat ik mijn werkwijze aan moet passen aan wat de cliënt op dat moment nodig heeft. Dit kan betekenen dat ik het ene moment streng moet zijn en veel structuur moet bieden of het andere moment slap kan ouwehoeren. Ik ben niet zo maar een stagiair. Ik ben een begeleider en onderdeel van het team.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Maak fouten en leer hiervan. Blijf nieuwsgierig en leergierig. Dit heeft mij geholpen een professioneel beroepsoefenaar te worden.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search