Mansystems: “Wij behandelen onze stagiairs als volwaardig medewerker van het bedrijf.”

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“Wij, als Mansystems, nemen iedere stagiair serieus. Wij nemen de stagiairs niet alleen serieus, maar behandelen hen ook als volwaardig medewerker van het bedrijf. Ze gaan mee naar bedrijfsuitjes en betrekken hen bij issues binnen het bedrijf. Wij zijn er van overtuigd dat stagiairs hele goede ideeën hebben, waar wij als bedrijf gebruik van kunnen maken en hier iets moois uit kunnen halen.”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Het feit dat Mansystems genomineerd is door 11 studenten is al een mijlpaal voor ons. Dit zegt genoeg over het feit dat studenten een fijne tijd hebben gehad bij ons. Door de titel ‘stagebedrijf van het jaar 2017’ toegekend te krijgen, helpt dit ons nieuwe studenten te vinden voor een leuke stage, maar de titel is voor ons vooral een bevestiging voor ons beleid en de omgang met studenten.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Zoals aangegeven, zijn wij er van overtuigd dat stagiairs hele goede ideeën hebben, waar wij als bedrijf gebruik van kunnen maken en hier iets moois uit kunnen halen.

Studenten zijn bovendien opgegroeid en opgeleid in een andere tijd dan onze huidige werknemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe technologieën die zijn opgekomen in de afgelopen jaren. Die kennis is zeer welkom binnen de IT en dus binnen Mansystems.

Ook het feit dat studenten een kweekvijver van nieuw talent voor Mansystems zijn telt mee.

Maar de belangrijkste reden voor ons om met stagiairs te werken is de boost aan energie en de kennis die zij meenemen.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Wij hebben geen standaard opdracht liggen voor onze stagiairs. Wij gaan samen met de studenten rond de tafel zitten en overleggen wat de opdracht gaat zijn. Leidend hierin zijn de interesses en hobby’s van de student. Hieruit volgt de eindopdracht op maat. Wat wel standaard in iedere opdracht zit, is een prototype van een app die gebouwd is in Mendix.

Wij vinden het als bedrijf leuker om studenten mee te laten denken over de opdracht. Zo raken zij meer gemotiveerd en werken ze aan een opdracht die zij echt leuk vinden om uit te voeren.

Wanneer je bijvoorbeeld afgestudeerd bent en je wil aan je familie en vrienden laten zien wat jij opgeleverd hebt, is het leuker om een prototype van een app te laten zien, dan een rapport van 40 pagina’s.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“Bij Mansystems mogen de stagiairs kiezen tussen een stagevergoeding van 500 euro bruto per maand of een lease auto voor de periode waarin zij stage lopen. Daarnaast lunchen ze gratis mee.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Wij werken per half jaar met 8 tot 10 stagiairs. Wij vinden een goede begeleiding erg belangrijk. Daarom werken wij aan de hand van een persoonlijkheidstest. Wanneer een student bij ons stage komt lopen, maakt hij of zij voorafgaand aan de stageperiode een persoonlijkheidstest. De uitslag die hieruit volgt is bepalend voor de toewijzing van een stagebegeleider. De persoonlijkheidstest geeft dus eigenlijk de match tussen stagiair en begeleider weer. Wij vinden het belangrijk dat een stagiair bij ons een leuke tijd heeft en een goede klik tussen de stagiair en begeleider maakt de stageperiode al een stuk leuker, maar resulteert uiteindelijk ook in een beter resultaat.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Dit gaan wij met ingang van dit jaar zeker doen. Wij vinden het als Mansystems een erg leuk en goed initiatief dat wij moeten gaan volgen. Ik weet nog niet precies hoe we de stagiairs in het zonnetje gaan zetten, ik wil dit namelijk goed uitdenken, maar de aandacht komt er zeker. Het wordt in ieder geval geen standaard bloemetje. Het moet wel iets zijn wat onderscheidend is.”

Door | 2017-04-25T14:54:57+00:00 april 18th, 2017|Genomineerde stagebedrijven 2017|