Marks Wachters: “In de pauze spelen we een potje FIFA op de Playstation”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

We spraken met Lex Heijmans van Marks Wachters notarissen over hun nominatie voor “Stagebedrijf van 2017”.

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel “Stagebedrijf van het Jaar”?
“Ik denk dat Marks Wachters is genomineerd voor stagebedrijf van het jaar omdat de stagiairs worden betrokken bij het bedrijf. Ze worden gelijk behandeld en voelen zich welkom binnen het kantoor. Het onderzoek vanuit school staat altijd voorop, maar wanneer de stagiairs tijd over hebben, bieden wij ze kansen om te ontwikkelen en hun creativiteit los te laten.”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Marks Wachters is niet zoals alle andere notariskantoren. Het notariaat lijkt op voorhand een ‘stijve’ branche, maar Marks Wachters bewijst dat dit niet het geval hoeft te zijn. De sfeer is lekker informeel en laagdrempelig. Wij houden van hard werken, maar dit wordt uiteindelijk weer beloond, bijvoorbeeld om in de pauze een potje FIFA te spelen op de PlayStation. Onze kantine is bijvoorbeeld niet een doorsnee kantine; er is namelijk een ingebouwde bar, een discobal en een dj booth. Er worden dan ook regelmatig formele en informele feestjes gegeven in de bedrijfskantine. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een borrel.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Er kunnen meerdere redenen genoemd worden waarom wij met stagiairs werken. Ten eerste vinden wij het leuk om stagiairs een moderne werkomgeving te bieden waar zij zich kunnen ontwikkelen. Het kantoor is tegenover Fontys Hogeschool Eindhoven gevestigd; dit biedt kansen aangezien studenten dit ook prettig vinden. Ten tweede vinden wij het prettig om met stagiairs te werken omdat zij vaak een frissere/ creatievere blik hebben op bepaalde vraagstukken. Het is goed om op die manier de horizon te verbreden.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Stagiairs werken aan verschillende werkzaamheden mee. Voorbeelden zijn: het ontwerpen van flyers, aanpassingen verrichten op de website en teksten en/of blogs schrijven. Daarnaast geven we de stagiairs de vrijheid om aan hun onderzoek te werken.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“Stagiairs ontvangen bij Marks Wachters notarissen geen maandelijkse stagevergoeding. Net als onze collega’s krijgen onze stagiairs wel kleine presentjes met de feestdagen.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Marks Wachters notarissen werkt gemiddeld met 1 tot 3 stagiairs per half jaar.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de Dag van de Stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Momenteel hebben we nog geen activiteit gepland, maar wanneer de stagiairs klaar zijn met de stage, openen we onze bar voor een mooie afsluiting!”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search