Mart van Zwienen: “de mate van zelfstandigheid en professionaliteit onderscheiden mij als stagiair.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik denk door de mate van mijn opdracht en vooral de aanpak hiervan. Er zaten weinig randvoorwaarden aan de opdracht, daardoor kreeg ik veel vrijheid in de uitwerking van de opdracht. Naar mijns inziens lagen de verwachtingen daardoor niet bijzonder hoog. Mijn aanpak stijgt namelijk boven alle verwachtingen van Hoya uit en daar zijn ze nu al erg tevreden mee. Ze vonden het al prima als ik het document management van de financial headquarters als het ware met 10% zou verbeteren. Echter stijg ik na een korte tijd al ver boven die 10% uit. Natuurlijk wil ik dit verder verbeteren en ga ik voor het optimale.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik vind dat ik de titel toegekend hoor te krijgen door de mate van zelfstandigheid en professionaliteit die ik tijdens mijn stage laat zien. De opdracht die ik uit voer, zou ook door een goed betaalde consultant kunnen worden uitgevoerd. Ik doe dit natuurlijk als stageopdracht en ik presteer boven verwachting. Dit is niet iets wat Hoya verwachtte van mij.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Ik ben bezig om de efficiëntie van het documentenmanagement van de financial headquarters van Hoya Vison Care Global te verbeteren.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ten eerste heb ik tot nu toe meer inzicht gekregen in de corporate finance branche en heb ik daarin ook al contacten gelegd met het hogere management. Zo heb ik bijvoorbeeld aankomende week een persoonlijk diner met de CFO van Hoya. Tijdens dit etentje zullen we sparren over mijn carrière en een miljoenen besparing op de ICT binnen Hoya.

Ten tweede heb ik geleerd om voor mezelf op te komen en mijn mannetje te staan in deze, toch wel heftige, bedrijfswereld. Zoals assertief afspraken plannen met hoger management om mezelf en mijn scriptie naar een hoger niveau te tillen. Ook het assertief verbeteren van mijn eigen werkplek is mij erg goed bevallen, hierdoor haal ik hogere rendementen.

Als laatste draagt het veel bij aan mijn kennis over verbeteringen doorbrengen in organisaties door middel van IT. Na veel literatuur te hebben gelezen kwam ik er al snel achter dat wat er op school geleerd wordt niet altijd even makkelijk in de praktijk te brengen is. Ondertussen ben ik erachter gekomen dat dat bij mijn stagebedrijf ook het geval is, door me hierop in te stellen vanuit de literatuur ben ik hier geen verassingen tegengekomen. Een goede voorbereiding is dus belangrijk!”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Zoals ik al zei, dat de mate van zelfstandigheid en professionaliteit mij onderscheiden als stagiair. Daarnaast heb ik een analytisch vermogen en heb ik een frisse kijk in de organisatie. Ik kom daardoor vaak met creatieve oplossingen. Veel problemen die vastgeroest zijn binnen de organisatie kan ik openbreken met overtuigingskracht, waardoor werknemers mijn oplossingen ook met open armen ontvangen.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Assertiviteit, dat is het belangrijkste. Je merkt dat stagiairs vaak ondergesneeuwd worden en de veelgebruikte titel ‘ik ben maar een stagiair’ gehoord wordt. Wanneer je assertiviteit toont, gaan werknemers van het bedrijf jou niet zien als stagiair, maar als volwaardig medewerker. Op deze manier gaan er deuren voor je open waarvan je het bestaan niet eens af wist.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search