Maud Wezenberg: “Onderschat jezelf niet, laat jezelf horen!”

 In Genomineerde stagiairs 2016

We kijken naar Maud Wezenberg, zij loopt stage bij Coöperatie DELA. De reden waarom zij genomineerd is:

Maud is een echte aanwinst voor ons recruitment team. Ze is altijd vrolijk en zorgt voor een lach op ieders gezicht met haar soms onbeholpen uitspraken. Ze heeft een hele open houding en door haar uitstraling maakt ze gemakkelijk contact met collega’s én sollicitanten. Door haar inzet kunnen wij als recruiters onze werkzaamheden optimaal uitvoeren. Ze staat sollicitanten zeer professioneel te woord en komt met goede innovatieve ideeën om ons proces te optimaliseren. Weet de vinger op de zere plek te leggen en durft daar ook haar mening over te geven. Ze is het aanspreekpunt voor managers en sollicitanten en door haar professionele houding kan ze elke vraag op een correcte manier afhandelen. Ook bij problemen of klachten hoort ze dit goed aan en onderneemt ze actie in de organisatie om het probleem of de klacht op te lossen. En dat ze uit zichzelf heerlijke cappuccino gaat halen omdat de koffie op kantoor niet lekker is, is natuurlijk de kers op de taart!

Maar wat Maud ervan vindt….

Hoe vind je het om genomineerd te zijn?

Blij verrast! Mijn team heeft al een aantal keer laten weten dat ze blij met mij zijn, maar hierdoor voel ik mij echt vereerd. Ik had dit niet zien aankomen en ik vind het super lief van mijn begeleidster Lieke.

Wat zijn je werkzaamheden op stage?

Vooral recruitment, contact met sollicitanten en managers over de vacatures die open staan. Dit is mijn afstudeerstage en ik heb mijn onderzoeksverslag al geschreven. Ik moet een heel jaar afstuderen van september tot juni en in het eerste half jaar heb ik mijn scriptie geschreven en met een voldoende afgerond. Daarnaast ben ik bezig met selectiedagen en selectiegesprekken voeren.

Waarom denk jij dat je de beste stagiair van het jaar bent?

Ik denk door mijn betrokkenheid in het team, daar ligt mijn toegevoegde waarde denk ik. Ik wil altijd mijn steentje bijdragen en het team ondersteunen waar nodig. Ook heb ik een goede klik met mijn team, wat ik belangrijk vind.

Wat maakt iemand volgens jou een goede stagiair?/ Wat wil je andere stagiairs meegeven?

De organisatie staat open voor jouw mening. In begin vond ik het moeilijk om te vertellen wat ik dacht, maar daar staat het bedrijf juist voor open. Ook telkens de ‘waaromvraag’ stellen. Dit is van belang omdat veel dingen in een organisatie op de automatische piloot gaan. Stagiaires kunnen juist zorgen voor een frisse wind.

Wat is jouw quote die je anderen wil meegeven?

Onderschat jezelf niet en laat je horen! Juist jij, als stagiaire met een frisse blik, kan van toegevoegde waarde zijn.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik wil graag mijn team; Lieke van Dongen, Ellen Vervest, Bas van Gemert bedanken. Ik krijg alle ruimte om ideeën te delen en zij willen mij heel veel leren. Ik ben dus heel dankbaar dat ik in deze organisatie stage heb kunnen lopen, zij geven mij echt de ruimte om het optimale uit mezelf te halen!

Maud Wezenberg

Deze foto werd gemaakt voor de nieuwe werkenbij website van DELA. Mijn collega’s maakte mij aan het lachen en toen werd deze foto gemaakt.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search