Mayke Zweegman: “Ik krijg veel opbouwende feedback en er is veel aandacht voor mijn ontwikkeling.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Bij Mayke Zweegman is geen dag hetzelfde op haar stage en zo doet zij veel ervaringen op.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Ik krijg heel veel opbouwende feedback en er is veel aandacht voor mijn ontwikkeling. Dat waardeer ik heel erg. Verder voel ik mij hier elke dag gewaardeerd. Ik mag overal aansluiten en alles weten. Je wordt hier heel erg betrokken bij de organisatie.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Eigenlijk heb ik geen vaste dagindeling. Elke dag doe ik weer iets wat ik daarvoor nog niet heb gedaan. Ik doe zo heel veel ervaringen op.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“We hebben een team van 7 of 8 mensen en er is een duidelijk rolverdeling. Ik zit er lekker tussenin en voor mij is dat erg leuk. De ene dag werk ik bij die en de andere dag bij die, daardoor is het altijd heel divers. We hebben een leuk team en het is altijd gezellig op de werkvloer. Iedereen denkt ook altijd met mij mee en ik kan ze altijd alles vragen.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Hiervoor deed ik een opleiding en daar kon ik mijn ei niet echt in kwijt. Nu doe ik een HRM en ik merk echt dat dat bij mij past. Dat motiveert mij om mijzelf te kunnen verbeteren. Het is een hele praktijkgerichte studie en dat spreekt mij erg aan. Ik heb echt de drive om de beste HR-medewerker te zijn die je kan zijn en daar krijg ik hier alle ruimte voor.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“We zijn met een project bezig en dat is heel erg leuk. We zijn een traineeship aan het ontwikkelen en in dat project wordt mijn aandeel erg gewaardeerd. Ik leer ook allemaal nieuwe dingen zoals het leiden van een overleg tot het opstellen van een begroting. Dat is iets waar ik ontzettend veel energie uit haal.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Ik denk op dat traineeship. Dat is zo veelzijdig. Ik kan daar zoveel in doen en mezelf echt ontwikkelen.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Aanwezig (in positieve zin), betrokken en bevlogen.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

Ik zou diegene willen meegeven dat je stage je eigen verantwoordelijkheid is. Je hebt zelf de teugels in handen en het is aan jou om er iets van te maken en jezelf te ontwikkelen. Dus ga vooral niet zitten wachten en ga lekker knallen.”

 

Waarom zij jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Ik ben eigenlijk nog steeds overdonderd dat ik genomineerd ben. Maar ik zou stagiair van het jaar moeten worden omdat ik constant bezig ben mezelf te verbeteren en altijd iedereen daarvoor om feedback vraag. En omdat ik de drive heb om er vol voor te gaan.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search