Menno Bouwman: “Vind de balans tussen alle partijen, en zorg dat alle partijen er ook goed uitkomen!”

 In Genomineerde stagiairs 2016

Menno Bouwman heeft tot februari stage gelopen bij HPS Connectivity Solutions op de marketing afdeling. Lees hier waarom hij stagiair van het jaar moet worden!

Hoe vind je het om genomineerd te zijn?

Een eer. Het was een hele leuke stage. Had in de gate dat zij het ook leuk vonden, maar niet dat ze het zo goed vonden wat ik deed.

Wat zijn je werkzaamheden op stage?

Ik loop nu geen stage, ik was in februari klaar met de stage en ik volg nu een premaster. Toen deed ik vooral de marketing, ik mocht een heel leuk concept voor in de zorg uitvoeren. Ik bedacht een campagne voor hoe de markt in de zorg verovert kon worden. Daarnaast moest ik ook onderzoek doen voor school, een kwalitatief onderzoek. Hiervoor sprak ik met diverse mensen die binnen de zorg werkzaam zijn. Van zorgverleners tot managers, maar ook iemand van consultancy enz. Het doel van het onderzoek was onder andere zorgen dat zorginstellingen HPS wisten te vinden en daarna hoe wij in de aanbestedingstijd als beste uit de bus kwamen.

Waarom denk jij dat je de beste stagiair van het jaar bent?

Binnen HPS was een leuke dynamiek. Veel mensen die veel verstand hadden van hun vakgebied. Er waren weinig mensen die in de marketing zaten. Ik had dus de meeste kennis in huis betreft marketing en ik kon daar toegevoegde waarde leveren. Hoe ik hun kennis in me kon opnemen en daarmee iets kon doen in de marketing. Bij HPS ben je geen koffiehaalstagiair, maar gewoon een marketingmedewerker. Ik voelde me ook geen stagiair maar een medewerker.

Wat maakt iemand volgens jou een goede stagiair?/ Wat wil je andere stagiairs meegeven?

Niet alleen maar doen wat er van je gevraagd wordt, maar een stukje proactief handelen. En de juiste balans zoeken tussen aan de ene kant school en aan de andere kant het bedrijf. Kom voor jezelf op dat alle partijen er goed uitkomen. Durf je mond er voor open te trekken.

Wat is jouw quote die je anderen wil meegeven?

Vind de balans tussen alle partijen, en zorg dat alle partijen er ook goed uitkomen!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search