Moba: “Voor ons is een stagiair één van de vele medewerkers, de enige uitzondering is dat hij/zij net even iets meer begeleiding krijgt!”

 In Genomineerde stagebedrijven 2016

Wat is voor jullie de reden om met stagiairs te werken?
Stagiairs komen met kennis van nieuwe technologieën die voor ons zeer interessant kunnen zijn. De stagiairs komen met een frisse “blik” binnen, dit houdt ons scherp in de manier van werken en doen. Het zijn potentiële werknemers voor Moba.

Wat voor soort opdrachten/werkzaamheden voeren stagiairs bij jullie uit?

Vanuit mijn afdeling (software ontwikkeling) gezien krijgen stagiairs opdrachten met een begin en een einde. Dus eerst een onderzoek, dan concept opstellen, specificeren, implementeren en vervolgens daadwerkelijk in of aan onze machines testen. Het gehele traject wordt doorlopen. Wat veel stagiaires bij ons interessant vinden is dat je software mag ontwikkelen en daarna zie je ook het resultaat “bewegen” in de machines. Je zit dus niet alleen maar achter een scherm, maar met begeleiding ben je ook rond de machine bezig.

Wat doen jullie om stagiairs te betrekken het bij het bedrijf?

Vanuit P&O: Eerste daggesprek voeren, reglementen –PMB, Social Media – overhandigen, folder ‘werken bij Moba’ geven en andere folders beschikbaar stellen, deelnemen op intranet van Moba, uitleg via checklist. Bij afscheid: klein Moba-presentje. Door betreffende stagebegeleider: rondleiding geven.

De stagiair wordt volledig meegenomen in ons software ontwikkel proces en is altijd lid van een team. Wij hanteren hier agile scrum, voor de stagiair betekent dit dat hij meedoet met de dagelijkse kwartier overleggen, sprintplanningen, retrospectives etc. Daarnaast raakt hij vertrouwt met versie beheer, coding standards en design principes.

Waarom zou jullie bedrijf stagebedrijf van 2016 moeten worden?

Werken bij Moba is echt ontzettend leuk, interessant en leerzaam! Je doet volledig mee in een team en in het ontwikkelproces. Wij hebben een open, informele cultuur, de stagiair kan werkelijk overal aankloppen voor hulp.

Voor ons is een stagiair één van de vele medewerkers, de enige uitzondering is dat hij/zij net even iets meer begeleiding krijgt!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search