Motiv ICT Security: “Een stage moet ook echt inhoudelijk een goede opdracht bevatten.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?

“Wij vinden het als bedrijf heel belangrijk dat de stage ook echt inhoudelijk een goede opdracht bevat. Sommige bedrijven zien het als goedkope arbeid, maar zo zien wij dat absoluut niet. We hebben heel veel stagiairs die uiteindelijk als werknemer aangenomen worden. Een stagiair heeft meestal alleen maar voordelen. Het is wel de bedoeling dat stagiairs er iets aan over houden wat betreft kennis en kunde. Het moet leuk zijn voor beide partijen. Het moet een echte opdracht zijn die hout snijdt.”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Dat heeft te maken met meerdere zaken. Wij zitten in een groeimarkt. De laatste paar jaar wordt wat wij doen steeds belangrijker. Daar zit ook de toekomst voor veel stagiairs. We nemen het daarom ook heel serieus. Wij steken er veel tijd, geld en energie in. We hebben ontzettend veel te bieden maar stagiaires nemen ook veel mee. Als we actief aan de gang gaan met stagiaires heb je ook de kans dat ze nieuwe collega’s worden.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“We vinden het belangrijk dat we mee doen aan de maatschappelijke bijdrage. Ook hopen we er nieuwe collega’s uit te halen. Ze komen met nieuwe inzichten en ook met frisse ideeën.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Dat is heel divers. Ze doen zowel onderzoek, dienstontwikkeling en productselectie. We werken voornamelijk met HBO studenten. Zowel afstudeerders als meewerkstagiairs.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“500 euro en daarnaast krijgen ze nog reiskosten.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Ongeveer 2 tot 3 stagiairs op verschillende afdelingen.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“We behandelen ze als ons eigen personeel. Wij doen heel veel zaken buiten het werk om en stagiairs worden daar ook volledig bij betrokken. Wij hebben ook een regeling voor bijvoorbeeld de lunch met een vergoeding, hier doen de stagiairs ook aan mee.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search