Shunyam Braspenning: “Ik functioneerde naar behoren en zelfs beter.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik denk omdat mijn eindbeoordeling heel goed was. Ik doe verpleegkunde en daar functioneerde ik naar behoren en zelfs beter. Ik werkte zo zelfstandig dat ze me echt zagen als werknemer. Ik kon heel goed zelfstandig handelen, maar juist ook weer in teamverband. Ik heb veel respect naar cliënten en probeer ook aan de behoefte van de klanten te voldoen.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik ben er zelf van overtuigd dat andere stagiairs het vast nog wel beter zullen doen dan ik. Ik weet zelf eigenlijk ook niet wat ik beter doe dan andere stagiairs. Wat ik wel weet is dat ik mijn werk nooit vooruit schuif. Ik heb met iedereen het beste voor en ben heel stress bestendig, als er bijvoorbeeld veel ziekmeldingen zijn. Ik raak dan niet in paniek, maar probeer het juist rustig op te lossen.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“De zorg die de mensen nodig hebben. Denk aan de mensen wassen, steunkousen aandoen of zorgen voor de juiste medicijnen. Ook moest ik verpleegtechnisch handelen uitvoeren, artsen bellen en veel dingen controleren.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“In heb tijdens mijn stage heel veel geleerd en ben enorm gegroeid. Ik had veel kennis door mijn andere stage, maar bij deze stage heb ik veel geleerd wat ik nog niet wist. Ze legde me goed alles uit en gingen er niet vanuit dat ik al alles zelf wist. In het begin bleef ik nog een beetje hangen vanwege mijn vorige opleiding. Hierbij moest je je echt focussen op 1 ding, hier heb ik geleerd me op meerdere dingen te focussen.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik vraag me nog steeds af waarom ze enthousiaster over mij zijn dan over andere stagiairs. Ik ben wel heel leergierig en echt bereid om te leren. Ik kom ook altijd goed mijn afspraken na. Ik plan zelf graag mijn eigen dingen en weet dit dan ook goed te plannen. Als er iets nieuws is, wil ik dit graag oefenen en proberen te leren.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Ga zoveel mogelijk achter je leerproces aan, niet afhankelijk zijn, maar zelf kijken naar wat je wil en moet doen. Zo snel mogelijk je opdrachten maken en niet afwachten tot het laatste moment.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search