Sjoerd Hieltjes: “Het is belangrijk om naar mensen te luisteren”

 In Genomineerde stagiairs 2016

Sjoerd

Hoe vind je het om genomineerd te zijn?
Ik vind het erg leuk, ik zag het zelf niet aankomen dus het komt als een verrassing. Ik zie het als een soort erkenning want je bent bezig geweest met je stageopdracht, die soms minder ging en soms goed maar hierdoor krijg je dus toch de waardering. Voor jezelf is het heel prettig dat het bedrijf het waardeert, dus voor mij is het heel prettig. Dus voor mij is het prettig maar ook voor het stagebedrijf. Zij hebben nog nooit met een hbo-stagiair samengewerkt dus blijkbaar doen zij het ook goed.

Waarom denk jij dat je de beste stagiair van het jaar bent?
Ik heb het maximale eruit gehaald voor mezelf, en wat ik uit mijn stageopdracht kon halen. Ik heb mijn vakkennis gecombineerd met het vakwerk van mijn werk. Meestal kom je als TBK-er (Technisch Bedrijfskunde) terecht bij een groot bedrijf. Bij mij was dit echter een iets kleiner geval, maar daardoor heb ik toch een goed resultaat neergezet uiteindelijk.

Wat zijn je werkzaamheden op stage?
Ze hadden een softwarepakket aangeschaft, maar deze was niet helemaal gestroomlijnd met de bedrijfsvoering. Ik moest dus het proces optimaliseren en er voor zorgen dat het maximale uit het softwarepakket werd gehaald. Dus bijvoorbeeld kijken welke modules beschikbaar zijn en welke je nog kan toepassen. Daarnaast heb ik ook voorraadbeheer op me genomen en ben ik regelmatig gaan klussen met het personeel. Ook om zo een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en waar het bedrijf voor staat.

Wat maakt iemand volgens jou een goede stagiair?
Inzet sowieso, elke dag 100% gaan voor het bedrijf. Je kunt natuurlijk niet elke dag bezig zijn met je opdracht maar zolang je maar 100% geeft voor het bedrijf. Het is gewoon belangrijk dat je van toepassing bent. Je moet ook durven, stappen nemen. Soms op een bepaald moment zeggen dat je iets doet en dat je dat ook echt gaat doen. Je moet jezelf laten horen. Tegelijkertijd moet je wel goed weten waarmee je bezig bent.

Wat is jouw quote/visie die je anderen wil meegeven?
Een echte quote heb ik niet, maar ik vind het heel erg belangrijk om naar mensen te luisteren, dat is belangrijker dan een uitgesproken mening hebben.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search