Volker Coenraats: “Je bent de baas over je eigen leerproces.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik doe een BBL opleiding sinds vorig jaar en dit was wel even wennen. Hiervoor zat ik in de invalploeg voor de thuiszorg. Dat is een niveau onder het niveau wat ik nu doe. Maar dit gaat me erg goed af. Ik ben daarbij ook nog eens drie maanden ziek geweest, maar ondanks alle wisselingen is het allemaal goed verlopen. Wat ik heb meegekregen vanuit mijn begeleider is dat ze vooruitgang in mij zien en dat ik in de afgelopen maanden steeds meer professioneel ben gaan handelen.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Ik werk er hard voor om mezelf aan te sluiten binnen het team waar ik zit en daarbij alle verantwoordelijkheden op te pakken. Daarbij kan ik al mijn enthousiasme uitstralen naar al mijn collega’s en laten zien wat ik kan.”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Het verzorgen van mensen. Denk aan wassen, douchen, wondzorg, bloedsuiker prikken, etc. Daarnaast overleg ik met de familie en huisarts wat ik voor de cliënt kan betekenen en je grijpt in waar het kan, zoals het aanvragen van extra zorg en het vragen aan de familie en/of huisarts of ze langs willen komen. Ik heb dus een coördinerende taak.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“De belangrijkste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is dat ik verder kan kijken dan de taak die ik op dat moment aan het uitvoeren ben.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Heel simpel, ik ben 34 jaar. Ik doe dit werk al 15 jaar op AG niveau. Het opnieuw leren en constant feedback ontvangen is lastig geweest en dat maakte het voor mij moeilijk om af en toe te kunnen werken, maar ik heb dat op een gegeven moment wel kunnen zien als begeleiding.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Je bent de baas over je eigen leerproces. Het is belangrijk dat je zelf goed kijkt naar wat je wil leren en hoe je dat aanpakt. Uiteindelijk moet jij het doen!”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search