Voorgaande stagiairs van het jaar

Voorgaande stagiairs van het jaar 2018-03-23T08:50:03+00:00

Farzad Farahzad

Hoe heb je het ervaren om stagiair van het jaar 2017 te zijn?

‘’Ik heb deze dag ervaren als een mooie waardering van een leerzame periode. Ik heb er natuurlijk hard aan moeten trekken vanwege mijn ziekte, maar daarom voelt dit nog meer als een overwinning. Het is voor mij een bevestiging dat ik iets goed heb gedaan, wat echt een boost heeft gegeven aan mijn zelfvertrouwen. Ik zie deze prijs als een verzegeling op een te gekke stageperiode!’’

Waar ben je zoals mee bezig geweest het afgelopen jaar?

‘’Het afgelopen jaar heeft mij een baanaanbod van mijn stagebedrijf opgeleverd. De functie die ze klaar hadden liggen na mijn afstudeerstage en me aanboden, sprak me enorm aan. Ik was ontzettend blij dat ze bij Stolthaven Terminals vertrouwen hadden in mijn kunnen. De werkzaamheden waar ik me in deze baan mee bezig houd, is een combinatie van marketing en sales. Deze vakgebieden spreken me allebei enorm aan en dat maakt deze baan ook zo leuk. Tijdens mijn studie Commerciële Economie was ik nooit in staat om een keuze te maken tussen deze twee richtingen, omdat ik in beide vakgebieden geïnteresseerd was. Toen ik na mijn stage de kans kreeg om een baan aan te nemen waarin ik beide kon doen bij een tof bedrijf, was de keuze snel gemaakt. Wat wil ik nog meer? Ik ga sinds de afronding van mijn studie elke dag met veel plezier naar mijn werk!’’

Wat maakt iemand volgens jou de stagiair van het jaar?

‘’Naar mijn mening is de stagiair van het jaar oprecht geïnteresseerd in wat het bedrijf doet en vanaf het begin gemotiveerd om het beste uit de stageperiode te halen. Een stagiair loopt natuurlijk stage om iets te leren vanuit het bedrijfsleven, maar een goede stagiair zou idealiter ook een mooi resultaat achter kunnen laten voor het stagebedrijf.’’

Hoe kan een stagebedrijf volgens jou bijdragen aan het tot bloei komen van een stagiair?

‘’Persoonlijk vind ik dat een stagebedrijf met een goede kwalitatieve begeleiding en het geven van draagvlak aan een stagiair kan bijdragen aan het beste resultaat van en voor een stagiair. Dit moet niet alleen vanuit een stagebegeleider komen, maar van alle betrokken collega’s. Zo creëer je een fijne omgeving voor je stagiair en geef je de stagiair de kans om het beste uit zichzelf te halen en het meeste op te leveren voor het stagebedrijf.’’

Welke tips en/of ervaringen zou je huidige stagiairs willen meegeven om van te leren?

‘’Kies voor een branche waarin je geïnteresseerd bent en ga uitdagingen niet uit de weg. Pas bij de echte uitdagingen kun je je niveau laten zien en jezelf onderscheiden van anderen. Leer van de praktijk ervaring uit het bedrijfsleven en combineer de theorie van school om tot nieuwe inzichten te komen.’’

 

Ellen Hessels

Hoe voelde het om stagiair van het jaar 2016 te zijn?

“Het was echt super tof! Ik heb destijds best wel wat tijd geïnvesteerd in het campagnevoeren, en om uiteindelijk de award in ontvangst te mogen nemen, voelde echt als een overwinning. Met camera’s voor mijn neus en radio 538 die belde, was het ook erg overweldigend!”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Na mijn stage heb ik nog 6 maanden bij mijn stagebedrijf, Diversey Care, gewerkt. Toevallig ben ik afgelopen week begonnen aan een nieuwe job! Nu werk ik als content marketeer bij iSense ICT professionals in Gouda. Ik hou me hier vooral bezig met social media. Ik ben constant opzoek naar alles wat top-of-mind is bij ICT’ers. Ook draag ook mijn steentje bij aan de events die iSense organiseert en de branding.”

Welke tips heb je voor de huidige stagiairs?

“Als stagiair kun je het verschil maken door middel van positiviteit en een frisse blik. Zorg dat je een indruk achter laat, toon veel initiatief en probeer overal waar je kunt een steentje bij te dragen. Je bent een jonge bron van energie, deel dat met je collega’s!”

Wat doet het met je als je stagiair van het jaar wordt?

“Het doet écht iets voor je CV. Het is een soort van personal branding, je komt op de radio en op TV, en als mensen je naam googlen een maand na de overwinning staat jouw overwinningsartikel op www.dagvandestagiair.nl bovenaan!”

 

Thom van Dorst

Hoe voelde het om stagiair van het jaar 2015 te zijn?

“Het feit dat ik door mijn stagebedrijf genomineerd was vond ik al een mooi compliment; ze waren tevreden over mijn stageperiode! Toen ik bericht kreeg dat ik tot de laatste drie genomineerden behoorde en vervolgens werd verkozen tot stagiair van het jaar 2015 gaf dit dan ook een zeer goed gevoel. Na 20 mei heb ik veel leuke reacties ontvangen. Uiteraard van familie en vrienden, maar ook vanuit de hogeschool en bedrijven.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Het afgelopen jaar is een succesvol jaar geweest. Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Ctrack Benelux in Papendrecht, onder de rook van Dordrecht. Voor mijn afstudeeropdracht voer ik een behoefteonderzoek uit naar de producten en diensten van het bedrijf. Dit is de laatste fase van mijn studie. Ik verwacht dan ook in juli afgestudeerd te zijn!

Verder ben ik momenteel werkzaam als Marketing Assistent bij Qlouds in Haarlem. Dit bedrijf is volledig gespecialiseerd in cloud automation-oplossingen. Ik houd me onder andere bezig met het schrijven van nieuwsbrieven, beheer van social-media-kanalen en het uitvoeren van ondersteunende activiteiten. Het bevalt erg goed om binnen dit bedrijf en dit prachtige vakgebied te mogen werken!”

Wat is voor jou de belangrijkste reden waarom iemand stagiair van het jaar moet worden?

“Dat zijn er eigenlijk twee. Het is belangrijk dat je als stagiair écht een bijdrage kan leveren door de geformuleerde opdracht goed uit te voeren. Dat is het uiteindelijke eindproduct en daar mag je trots op zijn! Wat ik minstens net zo belangrijk vind is de groei die een stagiair in deze stageperiode heeft doorgemaakt. Hiermee bedoel ik groei in brede zin, dus op het gebied van kennis, maar ook het werken met collega’s en presteren onder druk. De stage is ook bedoeld om jezelf hierin te ontwikkelen en je vervolgens klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.”

Wat adviseer je andere stagiairs?

“Laat zien wat je in huis hebt! Na eerst kennis opgedaan te hebben op school mag en kan je nu in de praktijk laten zien wat je een bedrijf te bieden hebt. Leg veel contact met je collega’s en wees nieuwsgierig. Collega’s zijn dan ook zeker bereid je te helpen. Dit is alleen maar bevorderlijk voor het uiteindelijke resultaat en voor je toekomst!

Iedere stagiair wordt tijdens zijn stageperiode getoetst op zijn stressbestendigheid, flexibiliteit en kennis. Af en toe zullen er dus ook mindere momenten zijn. Ga zo in zo’n situatie door en werk naar jouw mooie eindresultaat! De stageperiode is een mooie manier om in jezelf te investeren en, zeg nu zelf, iets mooiers dan dat is er toch niet?”

 

Joost Geurtsen

Stagiair van het jaar Joost Geurtsen

“Het afgelopen jaar is voor mij één groot succes geweest”, vertelt Joost. “Beter had het wat mij betreft niet gekund. Afgestudeerd en daarmee mijn bachelor in mijn pocket, een baan bij NU.nl als Jr. Productmanager en ik was finalist bij de CommunicatieTalent van het jaar verkiezing van Logeion. Helaas niet gewonnen, maar wel een hele mooie ervaring om bij de laatste drie te zitten. Dat allemaal bovenop de titel Stagiair van het Jaar, op carrièrevlak was 2014 dus een heerlijk jaar”.

2015 is in een razend tempo doorgegaan

“Inmiddels is Joost Productmanager en draagt hij dagelijks veel verantwoordelijkheid bij NU.nl. “Binnenkort spreek ik zelfs op een congres. Dat vind ik echt heel erg leuk! Ik leer nog elke dag en elke dag is weer een uitdaging. Daarnaast droom ik stiekem nog wel eens over een eigen onderneming en organiseer ik events als hobby.”

Van stagiair naar Productmanager bij NU.nl, hoe doe je dat?

“Door hard te werken, mezelf elke dag te bewijzen en echt toegevoegde waarde te bieden heb ik een plekje weten te veroveren bij NU.nl”, gaat Joost verder. “De waardering en steun van leuke collega’s maken het werk nog leuker en maken dat ik er elke dag weer voor 200% voor ga. Voor dat harde werken ben ik beloofd. Binnen Sanoma, waar NU.nl onderdeel van is, hebben we het motto ‘Make it happen’. Dat sluit helemaal aan bij de manier waarop ik dingen graag aanpak, daardoor is de fit met mij en NU.nl erg goed en zo hoop ik elke dag mijn steentje bij te dragen aan het vergroten en het versterken van de positie van NU.nl.”

Welke tips heeft Joost voor de huidige stagiairs?

“Allereerst: “Zet jezelf op de kaart. Waaraan moeten ze jou herkennen? Zet op iets in waar je je lekker bij voelt en waar je echt waarde kunt toevoegen binnen het bedrijf.”

Als tweede tip geeft Joost aan: “Praat met mensen en wees leergierig. Weet wat er om je heen speelt en praat hierover met mensen. Waar zijn ze dagelijks mee bezig en wat kun je van hen leren? Mijn collega Jurriaan Bernson gebruikte laatst een mooie quote die Sander Stallinga, de oud-uitgever van NU.nl, wel eens gebruikte: ‘Het gaat er niet om wie je bent, het gaat erom wie je kent’. Allicht is dat weer zo’n cliché, maar het klopt echt. Netwerken en met de juiste mensen praten helpt.”

Het belang van een stage: heel veel leren

“Dat een stage een belangrijk onderdeel is van je eigen ontwikkeling èn begin van je carrière, daar is Joost het levende bewijs van. “Je doet echt praktijkervaring op en anderzijds is het heel goed om jezelf te leren kennen. Er is niets fijners dan weten wat je wil, een doe voor ogen te hebben. Als je valt, sta dan gewoon weer op. Tijdens je stage mag dat en krijg je die kans.”