Voorgaande stagebedrijven van het jaar

Voorgaande stagebedrijven van het jaar 2018-03-23T08:56:14+00:00

Mansystems ‘Stagebedrijf van het jaar 2017’ 

 Hoe vonden jullie het om stagebedrijf van het jaar 2017 te zijn?

“Ja, echt super leuk. We hebben toevallig deze week nog een filmpje van vorig jaar laten zien op een hogeschool in België over hoe leuk het was. We zijn natuurlijk supertrots dat we die mooie trofee van ‘Stagebedrijf van het jaar 2017’ in ontvangst mochten nemen. Het heeft ons ook van alles gebracht. We hebben toch wat meer bekendheid gekregen en studenten vinden het prettig dat een bedrijf een bepaalde predicatie heeft. Het is toch een bepaalde erkenning waar studenten waarde aan hechten. Dus we hopen dit jaar weer een gooi naar de trofee te kunnen doen.”

 

Wat is de reden dat jullie stagiairs aannemen?

“Wij vinden dat stagiairs veel energie in het bedrijf brengen en dat vinden wij erg belangrijk. Ze hebben vaak ook enorm veel ideeën en ze zijn opgegroeid met bepaalde technologieën en hebben daar eigenlijk al veel meer ervaring mee. We nemen gemiddeld acht stagiairs per half jaar aan.”

 

Wat heeft jullie bedrijf gedaan om jullie stagiair zo goed mogelijk te begeleiden en een leuke en leerzame tijd te bezorgen?

“De match tussen de stagiair en de stagebegeleider is zeer belangrijk. Als er namelijk geen goede match is, dan haalt de stagiair vaak geen goed eindresultaat. We kijken daarom ook altijd met een persoonlijkheidstest welke stagebegeleider het beste bij de stagiair past om ervoor te zorgen dat de stagiair een goed resultaat behaald.”

 

Hebben jullie nog steeds contact met de stagiairs?

“Ja, het komt regelmatig voor dat studenten aanblijven in het bedrijf. We doen er ook echt alles aan om het de stagiair zo goed mogelijk naar de zin te maken. Momenteel is er ook een groep studenten bezig met het onderzoeken hoe we de kwaliteit van de afstudeerstage nog verder omhoog kunnen krijgen. We blijven kritisch naar ons zelf kijken en dat moet natuurlijk ook wel als we de titel willen behouden.”

 

Zetten jullie de stagiair wel eens in het zonnetje?

“Absoluut, als stagiairs op hun eerste dag bij ons beginnen dan gaan we altijd eerst even samen lunchen, zodat ze elkaar goed kunnen leren kennen. Voor de rest worden ze ook altijd voor alle evenementen, feesten en borrels uitgenodigd. Aan het einde van de stageperiode nemen we ze bijvoorbeeld nog mee uit eten of gaan we lekker karten.”

 

Welke tips hebben jullie voor andere stagebedrijven voor het begeleiden van een stagiair?

“We denken dat de klik met de stagebegeleider erg belangrijk is. Als er namelijk geen klik is tussen de stagiair en de stagebegeleider, dan wordt het vaak erg lastig om er een leuke, leerzame en succesvolle tijd van te maken.”

 

Stagebedrijf van het jaar 2016: Driessen HRM

Hoe vonden jullie het om stagebedrijf van 2016 te zijn?

“We vonden het natuurlijk ontzettend leuk om deze titel te krijgen! Het is een mooie waardering vanuit de stagiairs dat ze ons hebben genomineerd en dat we hebben gewonnen. Driessen vindt het heel belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen en door het bieden van stageplaatsen kunnen we dit ook doen voor studenten. Het is natuurlijk erg leuk als zij de manier waarop we dit invullen ook nog eens zodanig waarderen dat we stagebedrijf van het jaar 2016 zijn geworden! Daarnaast heeft het ons ook aantoonbaar meer sollicitaties op stageplaatsen opgeleverd, wat voor ons als groeiende organisatie met tientallen stageplaatsen alleen maar goed is!”

Wat heeft jullie bedrijf gedaan om jullie stagiair zo goed mogelijk te begeleiden en een leuke en leerzame tijd te bezorgen?

“Alle stagiairs krijgen een vaste begeleider, maar kunnen daarnaast natuurlijk de expertise van de collega’s benutten. De stagiairs worden als volwaardige collega’s opgenomen in de organisatie;  ze doen interessante opdrachten en werken mee aan concrete taken. Daarnaast lunchen ze elke dag  gezellig mee in onze brasserie en wanneer er bijvoorbeeld een afdelingsuitje is, sluiten ze ook aan. Hierdoor worden ze volledig onderdeel van de afdeling waar ze zitten, inhoudelijk en op sociaal vlak.”

Welke tips hebben jullie aan andere stagebedrijf voor het begeleiden van een stagiair?

“Stagiairs hebben veel in hun mars, ze komen met recente kennis van theorie en zijn leergierig om de praktijk onder de knie te krijgen. Benut vooral al die kennis en hun enthousiasme door te zorgen voor interessante opdrachten. Begeleiding hierbij  is heel erg belangrijk, aangezien de stagiairs nog moeten leren wat een (bijna) fulltime baan in de dagelijkse praktijk vraagt. Zorg dan ook dat de opbouw van de stage goed is; begin met wat meer begeleiding en kaders en geef na verloop van tijd steeds meer zelfstandigheid en vrijheid aan de stagiair.”

Wat is voor jou de belangrijkste reden waarom iemand stagebedrijf van het jaar moet worden?

“Je krijgt de titel omdat je als bedrijf een goede en leuke leeromgeving biedt voor de stagiairs waarin ze daadwerkelijke ervaring in het vakgebied kunnen opdoen; dat zou volgens ons altijd de belangrijkste reden moeten zijn.”