Wouter Brons: “Ik heb echt wat over de werkcultuur en mentaliteit geleerd.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Wouter Brons loopt zijn stage bij Vanderlande. Hij werd door Lynn van Lierop genomineerd omdat zij vindt dat hij voor zijn motivatie en doorzettingsvermogen beloond moet worden.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Doordat ze mij op een goede manier begeleiden. Op het begin was mijn begeleider heel hard, maar dat werkt nu wel zijn vruchten af. Mijn onderzoek is heel moeilijk, maar doordat ik goed begeleid gaat het onderzoek goed. Daardoor schijnt de zon voor mij iedere dag.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Dat ligt aan welke fase van mijn onderzoek ik zit. Op dit moment ben ik bezig het analyseren van projecten. Vanmiddag heb ik via skype een interview met iemand uit Spanje over een project in Argentinië. Mijn onderzoek gaat over het ontwikkelen van een methode om kengetallen te verzamelen voor serviceprojecten. Dat moe het makkelijker maken om projecten te kunnen formuleren.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“Perfect, ik heb echt wat over de werkcultuur en mentaliteit geleerd. Iedereen werkt hier hard, maar daarnaast is er ook tijd voor een lolletje.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Dat ik dit onderzoek mag doen. Het is een eer om voor dit bedrijf te mogen werken. Projecten komen vanuit de hele wereld. Er wordt ook veel van mij verwacht, maar ik mag doen en laten wat ik wil.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“In de beginfase was het moeilijk. Het is een hele andere sfeer waarin je terechtkomt dan je als student gewend bent. Naast mijn studie heb ik ook altijd baantjes gehad waar ik verantwoordelijkheid droeg. Maar tijdens mijn stage heb ik qua professionaliteit veel stappen gemaakt.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Mijn conclusie, dat was namelijk lastig om te vertellen. Het is iets wat ze niet leuk vinden om te horen, maar toch accepteren. Dat maakte mij wel trots.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Enthousiasme, motivatie en doorzettingsvermogen.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Heel goed luisteren en schrijf feedback direct op zodat je het niet vergeet en werk het vervolgens verder voor jezelf uit.”

 

Waarom zou jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Omdat ik een hele mooi kans kreeg en misschien nog wel een mooier resultaat heb geleverd. Ook heb ik een omslag gemaakt in mijn ontwikkeling.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search