YoungCapital: “Wij geloven in de kracht van jong talent en dit zie je ook terug binnen ons bedrijf!”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“YoungCapital is de kickstarter voor jong talent op de arbeidsmarkt. Wij helpen studenten, starters en jonge professionals hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren door ze in contact te brengen met toonaangevende bedrijven. Waarom? Omdat we geloven in de kracht van jong talent. Dat zie je ook terug binnen ons bedrijf zelf. Door onze stagiairs zoveel mogelijk mee te laten draaien met het vaste team, veel vrijheid en verantwoordelijkheid te geven en het nemen van eigen initiatief van onze stagiairs waarderen we onwijs!”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Met 35 vestigingen en 700 medewerkers is de gemiddelde leeftijd van onze eigen medewerkers op 27 jaar. Daarmee is YoungCapital niet alleen de kickstarter van de nieuwe, we zijn zelf de nieuwe generatie! Hierdoor kennen we onze doelgroep (studenten, starters en jonge professionals) erg goed en passen onze stagiairs ook perfect binnen onze jonge en energieke teams. Op onze stageplekken hoef je daarom niet alleen maar koffie te halen, maar kun je écht iets leren heb je onwijs leuke collega’s! Je raad het al: bij YoungCapital kunnen we naast hard werken, ook goed onze successen vieren. Daarom organiseren we in juni met elkaar het YoungCapital Festival. Iedereen is uitgenodigd om met goede muziek, dj’s lekker eten én drinken de zomer te vieren!”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Door de razendsnelle digitalisering zijn jongeren belangrijker dan ooit. Ze jagen vernieuwing aan, zorgen voor nieuwe manieren van communiceren, van samenwerken en van problemen oplossen! Ze pakken het nét even anders aan. Net als wij. Met hun frisse kijk en eindeloze energie kunnen ze de wereld veroveren. Als digital natives hebben ze nieuwe ideeën over werken. Ze zijn ambitieus, creatief, flexibel en connected. Ons eigen succes zien wat de nieuwe generatie in haar mars heeft: in 2016 realiseerden we een omzet van 203 miljoen euro.“

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“YoungCapital is een uitzendbureau, dus zoeken we vooral stagiairs voor recruitmentfuncties. Als stagiair mag je zoveel mogelijk meedraaien met ons vaste team en krijg je het recruitmentproces van A tot Z mee! Je schrijft vacatureteksten en plaatst deze op de website. Ook doe je de schriftelijke, telefonische en persoonlijk screening van kandidaten. Wanneer kandidaten zijn aangenomen, zorg je er als stagiair voor dat dat ze worden ingeschreven en dat hun contracten worden aangemaakt in het personeelsadministratiesysteem. Tot slot plan je de kandidaten in, zodat ze met jouw hulp kunnen beginnen met werken!”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“Stagevergoeding voor hbo en wo is 350 euro o.b.v. 40 uur en mbo 250 euro per maand.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“YoungCapital heeft 35 vestigingen door heel het land en neemt gemiddeld per half jaar 100 stagiairs aan.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Hier is geen vaste regel voor, dit verschilt per vestigingen en per team. De meeste teams zorgen voor een leuk cadeautje uit eigen zak om de stagiair in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn of haar hulp!

Verder organiseren we ook een aantal keer per jaar het event stagiairs on stage, waarbij we onze stagiairs in het zonnetje zetten. Met als doel om deze toppers te binden en te boeien aan YoungCapital. En natuurlijk te bedanken. Tijdens deze dag op ons hoofdkantoor vertelt onze CEO Ineke Kooistra over onze organisatie als kickstarter van je carrière, doen onze stagiairs een leuk spel, en is er afsluitend een borrel met foodtruck :)”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search