Zakaria Askali: “Voor mij staat het behalen van succes gelijk aan het verkrijgen van zuurstof.”

 In Genomineerde stagiairs 2017

Waarom denk jij genomineerd te zijn voor stagiair van het jaar 2017?
“Ik hield een fijn gevoel over na het gesprek met Niels. Daarin heb ik behalve mijn wensen over het afstuderen ook mijn ambities kenbaar gemaakt over een succesvolle carrière. Niels sprak eerder zijn vertrouwen uit over mijn plek bij Nox NightTimeExpress B.V. wat ik erg kan waarderen. Immers, vertrouwen doet ieder mens goed. Ik denk dat het komt omdat ik wel wist wat ik wilde bereiken met mijn opdracht.”

Waarom vind jij dat jij dit jaar de titel ‘stagiair van het jaar’ toegekend hoort te krijgen?
“Het afstuderen is voor mij het afleggen van de proeven van bekwaamheid. Hiermee wil ik aan de buitenwereld, maar vooral aan mezelf, laten zien dat ik gedreven ben om succesvol te worden. Voor mij staat het behalen van succes gelijk aan het verkrijgen van zuurstof. Voor mij is het succesvol wanneer ik de verwachtingen waarmaak bij iedere partij die vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Zowel de opdrachtgever, begeleiding vanuit het onderwijs en mensen uit mijn eigen kringen hebben vertrouwen uitgesproken over mijn kansen. Het is aan mij om ze allemaal in het gelijk te stellen. Mijn motto is: ‘leren om te presteren’. Ik ben niet bang om fouten te maken en ga de uitdagingen aan!”

Wat zijn de werkzaamheden die jij verricht tijdens je stage?
“Het in kaart brengen van focusmarkten in de Service logistiek waar de opdrachtgever zich op kan richten om in te kunnen groeien. Service logistiek omvat de logistieke regie van de after sales activiteiten van een product, zoals bijvoorbeeld de levering van reserve onderdelen van kapitaalgoederen.”

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?
“Ik krijg de volledige vrijheid en flexibiliteit om mijn opdracht uit te voeren volgens mijn eigen plan van aanpak. Tijdens het proces stippel ik dit verder uit. Ik deel op eigen initiatief de vorderingen aan mijn opdrachtgever en probeer ook op andere vlakken de organisatie te ondersteunen. Zo volg ik alle ontwikkelingen die spelen bij de klanten van de organisatie en stel me betrokken op.”

Wat maakt jou onderscheidend van andere stagiairs?
“Ik kan niet oordelen over andere stagiairs, maar als ik zou moeten beschrijven wat ik aan mezelf zo uniek vind, dan is het mijn verbindend vermogen. Ik zoek graag de gemeenschappelijke waarden op met mensen om van daaruit samen te werken. Of het nu met mijn collega of mijn buurman is, vaak vind ik iets wat ons deelt en dat geeft mij vertrouwen om makkelijk contact te leggen met nieuwe mensen. Ik heb zelf via een aantal stages ervaring gehad in 3 verschillende werelden, namelijk in de Geestelijke Gezondheidszorg, Fietsenbranche namens Gazelle en nu in de Logistiek. Allemaal vanuit een commerciële functie. Deze ervaringen zie ik als een verrijking en een bevestiging dat ik met een open houding ergens instap en de stap durf te maken in een nieuwe wereld.”

Wat is de beste tip die jij aan andere stagiairs mee kunt geven?
“Ga in de beginfase van jouw stage goed in gesprek met de opdrachtgever en andere betrokkenen van de opdracht. Gebruik hierbij je eigen ervaring, zoals projecten en studiegerelateerde activiteiten. Doe wat vooronderzoek over het bedrijf en je opdracht en beschrijf aan betrokken hoe je denkt dit te willen aanpakken. Liever in een vroeg stadium puzzelen dan achteraf zitten borduren.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search