Bas Holtrop: “Ik heb nieuwe inzichten verkregen doordat ik zelf veel moest uitvogelen.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Bas Holtrop loopt stage bij Ambachtelijk bakkerij van Leeuwen en daarvoor moet hij elke dag vroeg opstaan.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Ik heb het gevoel dat ik elke dag in het zonnetje wordt gezet. Ik word hier prettig behandeld, leuke collega’s en ik word heel vrij gelaten in mijn opdracht. Dat vind ik persoonlijk heel fijn. Ik zit hier dus lekker op mijn plek.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Ik begin altijd om 7 uur en dan zit ik vaak tot een uur of drie op kantoor samen met de eigenaar van de bakkerij. Voornamelijk werk ik aan mijn onderzoek en houd af en toe een interview. Maar ik zet toch met name achter mijn laptop.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“Gaat prima. In principe werk ik niet echt me ze samen omdat ik alleen met mijn scriptie bezig ben. Maar in de pauzes heb ik wel contact met ze en zijn ze erg collegiaal.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Dit is het laatste onderdeel van mijn studie en die wil ik erg graag afronden. Dus dat motiveert en ik krijg daarnaast erg veel vrijheid.”

 

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“Vooral op het gebied van kennis heb ik mij ontwikkeld. Hoe je bepaalde dingen aan moet pakken. Ik heb nieuwe inzichten verkregen doordat ik zelf veel moest uitvogelen.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Het klinkt een beetje stom misschien, maar het feit dat ik elke dag om half 6 opsta ben ik wel trots op. Op het begin keek ik daar wel tegenop en moest ik de knop omzetten, maar ik ben nog elke dag gemotiveerd om vroeg op te staan en aan de slag te gaan.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Gemotiveerd, resultaatgericht en efficiënt.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Gebruik de vrijheid die je krijgt goed en maak er geen misbruik van. Ik kreeg veel vrijheid in mijn stage, maar ik vond het belangrijk om goede resultaten te leveren en greep elke kans aan om hieraan te werken.”

 

Waarom zij jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Ik zou stagiair van het jaar moeten worden, omdat ik gemotiveerd en resultaatgericht ben. Ik zeg altijd: niet lullen, maar poetsen.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search