BonteHond: “Als je de ambitie hebt om in het culturele veld te werken dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2018

Bij BonteHond krijgt de stagiair echt de kans om te zien hoe het in een theaterproductiebedrijf werkt.

 

Zet jouw bedrijf de stagiair wel eens in het zonnetje?

“We werken vaak met 3 stagiairs per periode en die starten vaak tegelijk. We hebben veel projecten liggen waar de stagiair mee aan de slag kan. Ze richten zich vaak op productie, educatie of publiciteit. Het grootste moment waarop de stagiair in het zonnetje wordt gezet is aan het eind van de stageperiode. Dan wordt er een afscheidslunch georganiseerd en geeft de stagebegeleider een leuke speech en ontvangen ze een leuk afscheidscadeautje.”

 

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?

“In een vrij korte tijd zijn we hard gegroeid. We waren erg druk, waardoor we goed de hulp van stagiairs kunnen gebruiken. Stagiairs zijn dus echt een toegevoegde waarde voor ons bedrijf en worden dus erg serieus genomen.”

 

Welke werkzaamheden voeren stagiairs zoal bij jullie uit?

“De stagiairs richten zich tijdens hun stageperiode op hun eigen project. Dit is een project in de richting van productie, educatie en publiciteit. Verder werken de stagiairs mee in de werkzaamheden op de afdeling. We kijken echt naar wat de stagiair het beste kan gaan doen en wat zij zelf leuk vinden om te gaan doen.”

 

Kun je me iets vertellen over jullie begeleiding voor stagiairs en hoe dat in z’n werk gaat?

“Er wordt altijd gezorgd dat er minimaal 1 keer per week samen met de stagiair wordt gezeten. Dit doen we vaak aan het begin van de week, zodat de stagiair er die week verder mee vooruit kan.”

 

Op welke manier betrekken jullie stagiairs bij het bedrijf?

“Bij een nieuwe productie is er een première waar de stagiairs natuurlijk bij zijn. Verder wordt er ook met de acteurs altijd een borrel naderhand gedronken. Verder hadden we natuurlijk ook gewoon wel eens een feestje op kantoor, bijvoorbeeld met de kerst. Vaak komen hier ook oude stagiairs naar toe, om de connectie te blijven houden.”

 

Hoeveel stagevergoeding bieden jullie stagiairs per maand?

“Dat is €300 op full-time basis.”

 

Met welke drie woorden zouden stagiairs jullie bedrijf omschrijven?

“Open bedrijfscultuur, hardwerkend en misschien ook wel prettig gestoord (zie foto).”

 

Wat zouden andere stagebedrijven van jullie kunnen leren?

“Wat wij ervaren is dat het heel prettig is om met meerdere stagiairs tegelijk te werken. Dan kunnen ze samen optrekken en ervaringen met elkaar uitwisselen. Ook weten ze vooraf dat ze niet de enige stagiair zullen zijn.”

 

Waarom zou jouw bedrijf het stagebedrijf van 2018 moeten worden?

“Ik denk dat wij stagebedrijf van het jaar moeten worden omdat je hier echt de kans krijgt om te zien hoe het in een theaterproductiebedrijf werkt. Je krijgt bij ons namelijk alle facetten van het proces te zien. De lijntjes zijn kort, we zitten met zijn allen bij elkaar en zijn heel transparant en open. Dus heb je de ambitie om in het culturele veld te werken dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search