Brent Soentken: ”Serieus, behulpzaam en vriendelijk.

 In Genomineerde stagiairs 2018

Brent Soentken heeft waardevol onderzoek gedaan tijdens zijn stageperiode bij Megaflex. Het bedrijf is blij met de inzichten die uit zijn scriptie zijn gekomen.

 

Zet jouw stagebedrijf jou wel eens in het zonnetje?

”Niet in de zin dat je heel uitgesproken een beloning krijgt of een compliment voor iets wat je hebt gedaan. Maar de waardering in het bedrijf was aanwezig en daar haalde ik voldoende beloning uit om in het zonnetje gezet te worden. Dus niet specifiek, maar wel zodat ik het voelde.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

”’s Ochtends op kantoor komen, dan een bakje koffie (meestal samen met mijn stagebegeleider terwijl we ook even samen bijkletsen) en dan was het achter de laptop aan de scriptie. Ik werkte niet mee in het bedrijf, maar ik heb mijn stage besteed aan het schrijven van mijn scriptie.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

”Met mijn stagebegeleider was de samenwerking goed. Jan Dirk gaf me inzicht in de materie waar ik mee bezig was. Hij heeft heel veel kennis in de markt. Hij heeft me echt geholpen met het schrijven van het plan, maar ook buiten het plan hielp hij me dingen in te zien. Met de rest van de collega’s was het ook goed. Het contact over de werkzaamheden was wat minder. Omdat ik niet meewerkte met de dagelijkse werkzaamheden, was dat niet nodig.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

”Over het algemeen wilde ik graag klaar zijn met mijn studie. Voor mij was het heel belangrijk om de studie goed af te ronden en in het werkende leven aan de slag te kunnen gaan. Op stage zelf was mijn motivatie het leerzame deel, ondanks dat ik vooral bezig was met mijn scriptie. Alles wat je oppikt van collega’s of de communicatie tussen collega’s. Dan dacht ik “dat wil ik ook!” dus dat was ook een motivatie om de stage af te ronden, om daar ook bij te horen.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

”Ik ben een stuk professioneler. Voorafgaand aan de stage was ik een beetje gemakzuchtig over hoe het bedrijfsleven werkte en hoe iets van je verwacht kan worden. Gedurende mijn stage ben ik daar wel in gegroeid en besefte ik wel wat het werkleven met zich meebrengt en wat er verwacht wordt van iemand die afgestudeerd is als hbo student. Ook heb ik mezelf ontwikkeld in zelfstandig werken. Ik heb in mijn eentje een onderzoeksrapport geschreven en tijdens mijn opleiding was dit vooral in projectgroepjes.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

”Ik ben het meest trots op de uitkomst, dat ik voor het bedrijf een strategische oplossing heb geformuleerd waar het bedrijf echt iets mee kon. De analyse sluit hier natuurlijk ook op aan. Het zegt veel over je onderzoek als het bedrijf er echt iets aan heeft en vervolgens ook het onderzoek met een 8 beoordeeld. School verwacht wat anders dan je stagebedrijf, maar voor mij was het het belangrijkste dat het bedrijf iets had aan mijn onderzoek.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

”Bij Megaflex zouden ze mij omschrijven als een serieuze, behulpzame en vriendelijke stagiair.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

”Stem aan het begin van de stage goed af hoe de opdracht eruit komt te zien en zorg dat je in de eerste weken/week een echt plan voor je hebt liggen hoe je het aan gaat pakken en welke informatie je nodig hebt. Klinkt cliché, maar het is wel echt zo.”

 

Waarom zou jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

”Ik zou stagiair van 2018 moeten worden, omdat ik een onderzoek voor Megaflex gedaan heb wat het bedrijf inzichten heeft gegeven in nieuwe kansen en mogelijkheden waar ze ook echt iets aan hebben.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search