In Top 5 Stagebedrijven 2022


Top 5 stagebedrijven – Dockwize  

Beste stagebedrijf van het jaar 2022, een titel die iedere organisatie in Nederland achter zijn naam wil zetten. Een initiatief van StudentenBureau om stagebedrijven te laten zien dat zij de professionals van morgen een kans bieden om de expert te worden die hij of zij wil zijn. Vandaag maken we kennis met de organisatie Dockwize. Eén van de vijf genomineerden stagebedrijven.

Dockwize is een organisatie dat programma’s biedt voor studenten, startups en innovators. Zorgen voor huisvesting, een thuisbasis van waaruit (jonge) ondernemers kunnen groeien. Dockwize organiseert o.a. matchevents om het netwerk te verbinden en te versterken. Ze kennen de snelste weg naar financiering en zien onderzoek en onderwijs als een hulpmiddel bij vooruitgang.

Binnen Dockwize is Kitty van Aken Community manager en is Kitty primair bezig met het verbinden van ondernemers en professionals die binnen de community zijn aangesloten.

“De inbreng van stagiairs inspireert mij door al hun nieuwe ideeën”

Onze jonge ondernemers hebben altijd hun eigen inzichten op de actualiteit. Deze generatie zit vol met creatieve ideeën en zijn niet bang om hun mening te geven, aldus Kitty. Voor Dockwize is het belangrijk om te werken met stagiairs, omdat dit vaak de beginnende ondernemers zijn. Hoe denken de ondernemers van morgen en hoe kunnen we hen begeleiden. Het houdt de organisatie scherp en bij de tijd.

Dockwize werkt vanuit een lean start-up methode. Al doende ervaren en leren gaat Dockwize al jaren succesvol om met stagiaires binnen de organisatie. Volgens Kitty levert de inzet van stagiairs enorm veel op. “Je moet het benoemen, maar ze nemen heel veel nuttig werk uithanden”.

“De grootste ontwikkeling zit hem in de professionaliteit. De omgang met collega’s of stakeholders”

Afstudeerstudent Wahine Wisse: “Ik rond niet alleen mijn opleiding Communicatie succesvol af bij Dockwize. Ook haal ik nieuwe klanten binnen via Dockwize en kan ik gelijk na mijn afstuderen aan de slag! Dat is echt het voordeel van stagelopen bij een ondernemers hub”

Dockwize is ervan overtuigd dat het draait om de ontwikkeling van stagiairs. Wij weten dat een stageperiode een onderdeel van je leven is die je niet snel gaat vergeten! “Wij als Dockwize willen graag in die 20 weken iets aan kunnen bijdragen”.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search