Eline Silven is stagiair van het jaar 2020, Strukton Worksphere is stagebedrijf van het jaar 2020

Eline Silven, stagiair bij Vrest in Amsterdam, heeft op 26 mei de titel Stagiair van het Jaar 2020 mogen ontvangen. Strukton Worksphere heeft de titel Stagebedrijf van het Jaar 2020 binnengesleept.  

Dit alles in het kader van Dag van de Stagiair, op deze dag worden alle stagiairs en stagebedrijven van Nederland in de schijnwerpers gezet. Daarnaast worden elk jaar het Stagebedrijf van het Jaar en de Stagiair van het Jaar bekend gemaakt. In de afgelopen weken heeft heel Nederland de kans gekregen om stagiairs en stagebedrijven voor één van deze titels te nomineren. Vandaag, op Dag van de Stagiair 2020, heeft een deskundige jury de winnaars bekend gemaakt.

Eline Silven loopt stage bij Vrest in Amsterdam. Vrest biedt een platform voor het ondersteunen van zorgorganisaties. Eline heeft de titel voornamelijk binnengesleept vanwege haar doorzettingsvermogen en inventiviteit. Zo moest ze tijdens haar stage Duitse artsen in opleiding interviewen. Dat was niet altijd even gemakkelijk tijdens de corona crisis, maar ook hier heeft ze een oplossing voor weten te vinden.

Strukton Worksphere begeleidt meer dan 60 stagiairs per jaar. Vanwege het groeiende tekort aan goed opgeleid personeel in techniek en bouw heeft het bedrijf samen met de HR-afdeling besloten dat ze significante bijdrage moeten leveren aan het opleiden van toekomstig talent. En dat is precies wat ze doen. Jos van der Vegt, HR-manager bij Strukton Worksphere zegt: “De introductie, de opstart en begeleiding kost tijd, maar daarvoor krijg je ook wat terug. We zien regelmatig dat stagiairs superhandig zijn met IT, nieuwe software en anders kijken naar de wereld. Soms brengen stagiairs echt vernieuwende ideeën of oplossingen en een echt leergierige student houd je op z’n minst scherp in je eigen vak.

Op de Dag van de Stagiair zijn onder de hashtag #dagvandestagiair op social media verschillende stagiairs in het zonnetje gezet. Dag van de Stagiair is een initiatief vanuit StudentenBureau met als doel om de stagiair en stagebedrijven minstens één dag per jaar in het zonnetje te zetten. Stagiairs werken vaak aan een specifieke opdracht, doen werk waar het bedrijf niet snel aan toe komt en hebben vernieuwende kennis. Toch krijgen sommigen niet altijd de waardering die ze verdienen. Daarnaast leveren stagebedrijven intensieve begeleiding. Vanuit die gedachte is Dag van de Stagiair opgezet.

Start typing and press Enter to search