Eline Silven is genomineerd voor stagiair van het jaar 2020

Voor Dag van de Stagiair 2020 hebben we contact gehad met stagiaire Eline Silven. We hebben het gehad over het zoeken van een stage, problemen oplossen, en stagelopen tijdens de corona crisis.

Waarom denk je dat genomineerd?
Omdat ik heel doortastend ben en ben niet bang om vragen te stellen. Ik kom uit het westen en houd van doorpakken en mensen omschrijven mij ook echt als een “rauwdauwer”, maar wel met een erg nuchtere kant hieraan.

Verder doe ik hier mijn afstudeerstage en schrijf hier een marketingstrategie. Echt een heel leuk onderzoek en dat straal ik ook uit. Ik heb natuurlijk gevraagd aan mijn supervisor wie mij genomineerd heeft en waarom en bovenstaande kon zij beamen. Echt een super compliment!

Wat is jouw advies aan toekomstige Stagiairs?
Je moet een stage met scriptie niet zien als barrière en probleem. Het is een probleem dat opgelost moet worden en daar kun jij bij helpen. Sta hier dan ook positief in, laat je van je beste kant zien, pak dit met beide handen aan en probeer oplossingsgericht hieraan te starten.

Voor het zoeken naar een stageplek is het gewoon normaal dat je afgewezen kan worden door het bedrijf. Dit kan door een hoop verschillende redenen zijn. Vraag naar deze reden want alles gebeurt met een reden.

Ik heb mijn zoektocht gedaan via StudentenBureau en ben heel erg goed geholpen. Ik ben zeer tevreden en kan dit zeker aanbevelen. Wanneer je antwoord krijgt en in contact komt met een organisatie bel deze dan. Iedereen gaat mailen terwijl ik dat zo onpersoonlijk vind. Bel het bedrijf op, want die eerste indruk is erg belangrijk.

Het is natuurlijk een vreemde tijd om stage te lopen nu. Hoe ga jij hiermee om?
Het is een hele vreemde tijd, maar ik ben erg blij dat ik gewoon naar mijn stage kan en alles “normaal” kan doen. Ik moet wel zeggen dat het onderzoek zelf wel erg moeilijker is gemaakt door Corona. Ik moet namelijk Duitse artsen in opleiding spreken (ja net in deze tijd de artsen dus). Je kan voorstellen dat dit vooral nu ontzettend moeilijk is. Ik ben gaan denken in oplossingen en ben toch aan mijn benodigde data gekomen.

Start typing and press Enter to search