GeT Cameras is genomineerd voor stagebedrijf van het jaar 2020 

Bij GeT Cameras hebben we contact gehad met Casper van Vugt, afstudeerstagiair bij GeT Cameras. We hebben het met Casper gehad over een baan na je stage en begeleiding krijgen tijdens de corona crisis.  

Waarom heb je GeT Cameras genomineerd?
Ik zit enorm goed op mijn plek bij GeT Cameras. Ik studeer communicatie; een ontzettend breed vakgebied met veel verschillende richting. Bij dit bedrijf krijg ik de kans om verschillende projecten te draaien binnen deze richtingen. Zo schreef ik in de afgelopen maanden blogberichten, maakte ik instructievideo’s en heb ik alle producten opnieuw mogen fotograferen!

Het is niet zo dat al deze activiteiten verplicht waren. Tijdens mijn stage mocht ik mijn tijd helemaal zelf indelen, zo hoefde ik nooit mijn scriptie op de tweede plek te zetten. Vooral op het begin had ik genoeg tijd te werken voor het bedrijf, maar nu het einde van de stageperiode nadert gebruik ik mijn tijd vooral om te focussen op mijn scriptie! Daarnaast hebben we het ook al gehad over mijn toekomst bij GeT Cameras!

Wat bedoel je daar precies mee?
Per 1 Juli mag ik aan de slag als communication officer. Op het begin nog 24 uur per week, aangezien ik had aangegeven dat ik nog niet meteen een 40-urige werkweek wilde maken direct na het afronden van mijn studie. Ook hierin kreeg ik de ruimte om zelf te beslissen.

Hoe heeft GeT Cameras je begeleid in je afstudeerstage?
De bedoeling was dat ik elke dag na de lunch even samen zat met mijn stagebegeleider om alles door te spreken. Al snel realiseerde ik dat ik simpelweg niet zo veel contactmomenten nodig had, ik had niet élke dag vragen te stellen of voortgang te bespreken. Die structuur is op een gegeven moment verwaterd en hebben we besloten momenten in te plannen wanneer ik het nodig vond.

Voor het bedrijf was mijn stagebegeleiding wat wennen. Ze hadden namelijk nog nooit een communicatie stagiair gehad. Gelukkig gaven ze mij de ruimte om vragen stellen. Ik kon bij wijze mijn bureaustoel omdraaien om vragen te stellen aan de directeur. Door de hele stageperiode hebben ze oprechte interesse gehad in mij en mijn scriptie.

Hoe is dit gegaan tijdens de corona crisis?
Nét na carnaval ben ik zelf ziek geweest, daarna heb ik een tijd thuis gewerkt. Ik kon mij toen niet altijd even goed concentreren, maar gelukkig was het contact met mijn stagebedrijf goed. We belden gemiddeld twee keer per dag om alles door te spreken, daarnaast waren ze ook in de crisistijden goed bereikbaar voor eventuele vragen.

Ik vond het lastig om thuis te werken. Vanwege het virus was er op het kantoor geen plek, maar ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om te werken in het gebouw waar GET-camera’s gevestigd is.

Daarnaast hebben we een manier gevonden om de vrijdagmiddag borrel toch door te kunnen laten gaan, dus ook de sfeer hebben ze er in deze tijden nog steeds in kunnen houden!

Start typing and press Enter to search