In Top 5 Stagiairs 2022

Winnares stagiaire van het jaar 2022 – Ilse Hop

‘Stagiair van het jaar 2022’. Een titel waarmee iedere stagiair in Nederland graag naar huis zou willen! De dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau. Op deze dag willen we alle stagiaires en stagebedrijven in het zonnetje te zetten. Inzichten van de nieuwste generaties zijn goud waard voor iedere organisatie en daar mogen we best even bij stil staan! Daarom maken we vandaag kennis met Ilse Hop, één van vijf genomineerde stagiairs die kans maakt op deze titel. Hallo Ilse!

Ilse is 21 jaar en geboren in Bunschoten-Spakenburg. Ilse volgt de opleiding AD Eventmanagement in Amersfoort, een twee jarige hbo-opleiding. Sinds 1 februari is Ilse begonnen op de marketingcommunicatie afdeling bij Roularta Media, een uitgever in tijdschriften. Hier doorloopt ze haar afstudeerstage en ze werkt mee op de online-afdeling. Ilse ondersteunt het team voornamelijk met het blad PLUS magazine.

“Elke maand heb ik twee bladzijdes in dit blad die ik zelf mag opvullen”

Geen dag is hetzelfde! ‘’Adhoc komen veel opdrachten binnen en dat maakt het lekker gevarieerd’’, aldus Ilse. Ilse heeft iedere week vaste actiepunten waar ze met veel plezier aan werkt. Ilse kan haar creativiteit kwijt in het creëren van te gekke visuals voor het blad. Via Canva en Photoshop besteedt Ilse veel tijd om alle visuals tot in de puntjes te verzorgen.

Volgens Ilse kan ze grafisch haar steentje goed bijdragen binnen het team. Ook vindt Ilse het schrijven van teksten een leuke taak. Op een leuke en inspirerende manier probeert Ilse te spelen met woorden en zinnen.

“Ik schrijf nu een communicatieplan voor onze social media-uitingen”

Ilse gaf aan dat zij in het begin altijd via Canva of Google op zoek ging naar afbeeldingen voor blogs, social media of de website. Tegenwoordig maakt Ilse de afbeeldingen helemaal zelf. “Collega’s zien tegenwoordig het verschil niet meer”. Sterker nog, er zijn steeds meer collega’s die aankloppen bij Ilse voor bepaalde logo’s of afbeeldingen.

Ilse heeft in de afgelopen tijd veel stappen gezet in haar ontwikkeling. Ze durft vooral veel meer buiten haar comfortzone te werken. Voor de aankomende twee maanden heeft Ilse ook nog enkele verbeterpunten opgesteld. Waar ze vooral nog winst kan boeken, is in het actiever vragen van hulp en feedback.

Op de vraag waarom Ilse de titel van ‘Stagiair van jaar 2022’ verdient, geeft Ilse aan dat haar proactieve werkhouding en fouten durven maken zorgen voor toegevoegde waarde. Ook de persoonlijke band die ze aangaat met haar collega’s heeft hier een positief effect op!

Haar collega Lotte zegt het volgende over Ilse; “Naast dat Ilse de werkzaamheden die bij de stage horen goed uitvoert, is ze ook nog eens erg creatief en gaat daar nét dat stapje verder”.

Leuk om je gesproken te hebben Ilse! Succes met het stemproces!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search