Top 3 stagiair(e)s: Jelle Glass

Jelle studeert technische bedrijfskunde op de Haagse Hogeschool in Delft en loopt op dit moment stage bij LechnerConsult. Als specialist in gezondheidsschade biedt LechnerConsult kwalitatief hoogwaardige medische adviezen. LechnerConsult beschikt over een certificering, welke aantoont aan klanten en opdrachtgevers, dat zij voldoen aan belangrijke eisen en criteria die binnen de branche zijn gesteld.

Het is de bedoeling dat deze certificering ieder jaar als het ware een update krijgt en aan Jelle de taak om daar dit jaar voor te zorgen! Hij zorgt daarbij voor de evaluatie van het voorgaande jaar en zet periodieke verbeteringen in gang.
Daarnaast is Jelle verantwoordelijk voor een optimalisatie van het kwaliteitshandboek. Het directieteam van LechnerConsult spreekt lovende woorden over Jelle: ‘’ Jelle is een prettig persoon in de omgang, is erg slim en werkt nauwgezet en efficiënt. Hij heeft de opdracht zeer snel opgepakt en werkt voortvarend aan een lang gekoesterde wens; het verbeteren van ons kwaliteitshandboek. Hierdoor ontstaat er een beter inzicht in de verschillende prestatie indicatoren. Als bedrijf zijn wij heel blij en gelukkig dat wij Jelle hebben kunnen en mogen ontmoeten. De werkgever, waar hij later zal gaan werken na het voltooien van zijn opleiding, gaat de “hoofdprijs” krijgen met Jelle in de gelederen.’’

Jelle neemt veel eigen initiatief. Zo heeft hij in de komende weken een workshop georganiseerd voor een aantal managers binnen het bedrijf, waarin hij uit zal leggen hoe zij zijn werkzaamheden voort kunnen zetten wanneer zijn stage eindigt en hoe zij de uitkomsten van zijn onderzoek kunnen gebruiken.
Op dit moment werkt Jelle aan een datacollectie  plan, waarmee hij data eenvoudig wilt visualiseren op basis van vooraf vastgestelde KPI’s. Door dit soort projecten op te pakken en te initiëren, probeert Jelle zichzelf steeds weer uit te dagen.

De stage van Jelle duurt tot eind juni, waarna hij in september mag gaan beginnen met zijn afstudeerstage. Wat hij voornamelijk mee zal nemen uit zijn huidige stage, is dat hij de menselijke kant van het bedrijfsleven heeft leren kennen. Stiekem is hij zelf ook wel een beetje verbaasd over de toegevoegde waarde die hij in deze fase van zijn studieloopbaan heeft kunnen leveren.

Door de huidige situatie is Jelle nog niet vaak op locatie bij het bedrijf aanwezig geweest. Het vraagt veel motivatie en pro activiteit om met die omstandigheden het beste uit jezelf te halen. Jelle is dan ook pas tevreden aan het eind van de stageperiode, wanneer hij de medewerkers heeft kunnen overtuigen van zijn adviezen. Zijn doel is natuurlijk dat alle gegeven adviezen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.
Het nieuwe kwaliteitshandboek wordt al deels gebruikt door LechnerConsult. Daarnaast is hij van plan om later dit jaar (wanneer zijn stage er op zit) na te vragen bij de organisatie hoe het er dan voor staat met het kwaliteitshandboek en de certificering, zodat hij ook dan nog de toegevoegde waarde van zijn werkzaamheden en onderzoek kan peilen.

Waarom verdient Jelle de titel ‘Stagiair van het jaar 2021’? Jelle doet net dat stapje extra en denkt in het belang van de organisatie. Waar anderen alleen aan benodigdheden vanuit de opleiding denken, doet Jelle ook écht wat het beste is voor het bedrijf.

Start typing and press Enter to search