Het Lectoraat Duurzame Energie HAN: “Er zijn bij ons de juiste faciliteiten beschikbaar.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“Er hangt bij ons hele goede sfeer binnen de groep. Zowel tussen de stagiairs als de begeleider. Er zijn bij ons blijkbaar de juiste faciliteiten beschikbaar. Ook krijg je bij ons de juiste begeleiding en een goed project. De projecten die wij hebben, spreken de studenten erg aan. Wij werken in de technische kant met duurzame energie. Dus bij ons zijn de studenten ook echt met de technologie bezig. Ook deze maatschappelijke motivatie maakt de projecten interessant.”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Wij blijven deze trend alleen maar voortzetten. We werken met nieuwe projecten en nieuwe interessante teams. We zijn ook heel actief bezig om faciliteiten Te verbeteren voor studenten. Bijvoorbeeld dat ze een eigen kamer krijgen, zodat ze hier rustig kunnen werken. Ze kunnen hier zelfstandig werken, maar natuurlijk wel met goede begeleiding.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“Doordat wij zo verbonden zijn met de HAN, is het heel belangrijk om samen te werken met het onderwijs. Het is ook een basis eis om met het onderwijs samen te werken. Wij halen verschillende projecten binnen waarbij we stagiairs kunnen betrekken. We werken altijd samen met bedrijven, om deze uit te voeren hebben we onderzoekers, maar natuurlijk kunnen we daar ook stagiairs met frisse ideeën bij gebruiken. Hierdoor doen stagiairs ook veel kennis op. Stagiairs kunnen ook een belangrijke toevoeging geven aan projecten. Ze hebben eigen vakkennis die ze kunnen meenemen.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Doorgaans hebben de stagiairs hun eigen project, binnen een grotere bedrijfsopdracht. Die projecten variëren. Bijvoorbeeld van ontwerpen van prototypen, maar zou hier eventueel ook zelf aan kunnen werken. De studenten hebben allemaal een eigen opdracht. Soms werken ze wel aan hetzelfde, maar hebben ze daarbinnen nog een eigen opdracht. Het verschilt ook in welk studiejaar zij stage moeten lopen, de opdracht wordt hierop aangepast.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“Dat verschilt van 250 tot 400 euro.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“Wij werken met 6 stagiairs per half jaar.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“Ik wist eigenlijk niet dat dat bestond. Met kerst hebben wij wel een kerstborrel met alle stagiairs en dan krijgen ze allemaal een leuk kerstcadeau.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search