Loek Sinke: “Ik kreeg vooral energie van de vrijheid die ik kreeg.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Loek Sinke is genomineerd voor ‘Stagiair van het jaar 2018’. Lees hier hoe hij zijn stageperiode heeft ervaren.

 

Zet jouw bedrijf jou wel eens in het zonnetje?

“Ja, we zijn met z’n allen uiteten geweest in mijn laatste week. Dat was een hele verrassing voor mij, want ik wist eigenlijk van niks. Verder hielden ze een leuk woordje over mij en kreeg ik een cadeautje.”

 

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Ik was heel vrij in mijn opdracht. Mijn opdracht was om het productieproces te optimaliseren. Verder hielp ik mijn collega’s met de orderadministratie.”

 

Hoe gaat de samenwerking met collega’s?

“De samenwerking met collega’s ging goed. Ik werd heel erg vrij gelaten in mijn werk en daardoor moest ik wel veel initiatief nemen. Op het begin werkte ik vooral veel in de fabriek om de productiemedewerkers goed te leren kennen. Later ging ik meer op kantoor werken.

 

Wat motiveert jou tijdens je stage?

“Waar ik vooral energie van kreeg, is het stukje vrijheid die ik kreeg. Verder mocht ik allemaal gave dingen doen en dat vond ik erg leuk. Zo ben ik laatst naar een beurs in Keulen geweest.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“Het was wel erg zwaar, want naast mijn stage werkte ik nog 20 uur bij mijn bijbaantje. Ik denk dat ik het meeste heb geleerd op het gebied van communicatie. Het menselijk aspect binnen de organisatie is namelijk erg belangrijk.

 

Waar ben je het meest trots op wat je tot nu toe tijdens je stage gedaan hebt?

“Ik ben het meest trots op dat er uiteindelijk een mooi resultaat is neergezet. In de periode dat ik stage gelopen heb, is er nog nooit zoveel geproduceerd in een periode en daar heb ik ook mijn steentje aan bijgedragen.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Mijn stagebedrijf zou mij omschrijven als sociaal, enthousiast en betrouwbaar.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Als tip zou ik meegeven dat je ervoor moet zorgen dat je opdracht duidelijk is voordat je stage gaat lopen en dat je vooraf je verwachtingen uitspreekt.”

 

Waarom zou jij stagiair van het jaar 2018 moeten worden?

“Ik zou stagiair van 2018 moeten worden, omdat ik het bedrijf in beweging heb gezet door middel van de theorie die ik heb geleerd. Het productieproces is uiteindelijk met 22,5% verbeterd.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search