Mai Liefrink is genomineerd voor stagiair van het jaar 2020

Voor Dag van de Stagiair 2020 hebben we contact gehad met stagiaire Mai Liefrink. We hebben het gehad over 10 maanden stage lopen, de zoektocht naar een stage, en contact met school tijdens de stageperiode.

Waarom denk je dat je genomineerd bent?
Ik ben een HR stagiair en probeer dus ook alles uit handen te nemen. Wat ik zo goed mogelijk wil doen is eigenlijk mijn “service” aanpakken, en dit zo goed mogelijk verbeteren. Collega’s op de werkvloer hebben het al druk genoeg dus ik wil hen hierbij een handje helpen. Voor mijn gevoel gaat dit erg goed dus ik denk dat ik daarom genomineerd ben.

Normaal duurt een stage periode +- 5 maanden, maar bij mij gaat dit 10 maanden lang duren. Persoonlijk vind ik dit echt heel erg fijn omdat ik zo toch  een stuk langer de tijd heb om het bedrijf en de mensen die hier werken te leren kennen.

Wat is jouw advies aan toekomstige stagiairs?
Begin op tijd met zoeken en benader veel bedrijven. Probeer aan te geven om een dag mee te lopen om er zo achter te kom en te kijken of je het ook echt leuk gaat vinden. Om de beslissing te maken of dit jouw stageplek gaat worden of niet. Je zit hier tenslotte toch een lange tijd en zal dus een goede keuze moete maken. Door een dag mee te lopen kun je die keuze een stuk makkelijker maken.

Het is natuurlijk een vreemde tijd om stage te lopen nu. Hoe ga jij hiermee om?
Het is heel erg omschakelen en ik vind het heel erg jammer dat ik niet meer naar stage kan gaan, maar desondanks heb ik het nog steeds naar mijn zin en gaat alles goed. Met school heb ik twee keer per maand contact. Eén keer in de vorm van een workshop en één keer in de vorm van een begeleiding.

Verder heb ik elke dag nog gewoon contact met mijn stagebegeleider van het stage adres. Ik kan hier altijd mijn verhaal kwijt en kan nog steeds aankloppen met vragen en dingen waar ik mee zit of hulp voor nodig heb.

Start typing and press Enter to search