In Top 5 Stagiairs 2022

Top 5 stagiair(e) – Maikel van den Broek

‘Stagiair van het jaar 2022’. Een titel waarmee iedere stagiair in Nederland graag naar huis zou willen! De dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau. Op deze dag willen we alle stagiaires en stagebedrijven in het zonnetje te zetten. Inzichten van de nieuwste generaties zijn goud waard voor iedere organisatie en daar mogen we best even bij stil staan! Daarom maken we vandaag kennis met Maikel van den Broek, één van vijf genomineerde stagiairs die kans maakt op deze titel. Hallo Maikel!

Maikel is 25 jaar en studeert aan de Hogeschool Utrecht. In het midden van het land volgt Maikel de opleiding Chemische Technologie. Maikel zijn meewerkstage is in februari begonnen bij Groundwater Technology en hij zal eind juni al zijn kwaliteiten benutten om deze stage succesvol af te ronden.

“Gelukkig mag ik vijf dagen in de week naar kantoor”

We nemen je mee in een werkweek van Maikel. Goed opletten dus, want een stage rondom chemische technologie kom je niet iedere dag tegen! De dag begint in het lab. Opstarten, vergaderingen bijwonen voor de proeven en alles klaarzetten diezelfde proeven uit te kunnen voeren. Maikel houdt zich voornamelijk bezig met het laboratoriumonderzoek, onderzoek gericht op chemicaliën. Daarbij zijn ze continu bezig met welke middelen er uit de grond gehaald worden en welke men er ‘in stopt’.

Maikel richt zich voor alle proeven Maikel op de theoretische verkenning en hij zorgt dat alles klaarligt voor zijn collega’s. In sporttermen: Maikel zorgt voor de voorzet met zijn theoretische skills en zijn collega’s koppen de bal in door de proeven uit te voeren. Maikel krijgt van zijn stagebegeleider veel ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan met het opstellen van zijn eigen proeven.

“Het verbaast me dat we overal komen, van woonwijken tot industrie”

Tijdens Maikel zijn stage houdt hij zich bezig met verontreinigingen en de ondergrond hierdoor bekijkt hij veel plaatsen in Nederland nu vanuit een heel ander perspectief. Wanneer Maikel buiten werkt, doet hij zijn onderzoek ter plaatsen. Hij neemt grondmonsters om deze later in het lab verder te onderzoeken. In het dagelijkse leven worden de gevolgen van bodemvervuiling  voor Maikel steeds meer zichtbaar. Daarom vindt hij het belangrijk om te zoeken naar duurzame oplossingen voor dit probleem.

Nu Maikel al 2,5 maand aan de slag is bij Groundwater Technology, zijn er al mooie ontwikkelpunten ontstaan. Maikel vindt zijn samenwerking met collega’s de mooiste stap. “Je bent gewend om zelfstandig te werken in het lab. Door het samen werken met collega’s, brengen we samen elkaars onderzoeken naar een nieuw niveau!’’

“Er is mij vanuit Groundwater Technology een afstudeerstage aangeboden”

Maikel kijkt ook met een schuin oog naar de toekomst. ‘’Heel tof dat dat ze mij hier een afstudeerstage hebben aangeboden.’’ Toch wil Maikel meer kennis vergaren binnen andere vakgebieden. ‘’De scheikunde wereld is heel groot en er is nog zoveel te leren’’, aldus Maikel.

Op de vraag waarom Maikel de titel van ‘Stagiair van jaar 2022’ verdient, komt een bescheiden antwoord. “Ik denk dat ik voor andere collega’s een leuke, leerzame en gezellige werksfeer kan bieden”.

Collega Caroline zegt het volgende over Maikel; “Maikel is een topper en wij zijn erg blij dat hij met al zijn positieve energie en ideeën bij ons aan de slag is gegaan”.

Het was leuk je te spreken Maikel, succes met het stemproces!

Start typing and press Enter to search