In Top 5 Stagiairs 2022

Stagiair van het jaar 2022 plaats 5 – Michiel Bus

‘Stagiair van het jaar 2022’. Een titel waarmee iedere stagiair in Nederland graag naar huis zou willen! De dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau. Op deze dag willen we alle stagiaires en stagebedrijven in het zonnetje te zetten. Inzichten van de nieuwste generaties zijn goud waard voor iedere organisatie en daar mogen we best even bij stil staan! Daarom maken we vandaag kennis met Michiel Blus, één van vijf genomineerde stagiairs die kans maakt op deze titel. Hallo Michiel!

Michiel is 24 jaar en volgt de opleiding Automotive Management in Driebergen. Michiel is sinds twee maanden actief binnen Gevelbeheer als afstudeerstagiair. Naast dat Michiel druk bezig is met het afstuderen, is het sleutelen aan brommers, karts en auto’s een grote hobby!

“Ik vind alles wat te maken heeft met de optimalisatie van bedrijfsprocessen erg interessant”

Binnen Gevelbeheer hoeft Michiel geen dagelijkse werkzaamheden op te pakken. Alle tijd en aandacht kan hij besteden zijn onderzoek. Tussentijds heeft Michiel enkele voortgangsgesprekken gehad met zijn stagebegeleider. Tijdens deze gesprekken presenteert Michiel de resultaten van zijn onderzoek. Dit is volgens Michiel van toegevoegde waarde voor het bedrijf. Deze inzichten zijn met name afkomstig van medewerkers en filtert Michiel tot bruikbare informatie.

Het moment dat Michiel het meest is bijgebleven, ging uiteraard over een proces binnen het bedrijf. Een onafhankelijke partij gaf in die situatie een kritische blik op de processen van Gevelbeheer. Het was volgens hem erg tof om te zien wat voor impact dat advies kon maken.

“Ik ben erg leergierig en sta open voor tips en feedback”

Michiel is altijd bezig met zijn ontwikkeling. Binnen zijn vakgebied wil Michiel beter worden in zaken die te maken hebben met calculatie, financiën en sales. ‘’Op persoonlijk vlak zou ik nog proactiever aan de slag kunnen gaan’’, aldus Michiel.

Over zijn toekomstplannen is Michiel nog niet zeker. Enerzijds zou hij verder willen studeren in de richting van verandermanagement, processen of datamanagement. De andere optie is te beginnen met werken, om uiteindelijk zijn droom achterna te gaan: Zelfstandig ondernemen!

Michiel is bezig met een krachtig onderzoek, waarbij de inzichten van grote waarde zijn voor het bedrijf. Hierdoor kan Gevelbeheer haar processen verbeteren. Andere stagiairs kunnen aan de hand Michiel zijn onderzoek weer andere onderzoeken oppakken. Zijn onderzoek dient dus als blauwdruk voor de toekomst.

‘’Michiel zijn scriptie zou daarom een hoge beoordeling verdienen’’, aldus Michiel zelf. Een goede stagiair wordt volgens Michiel beoordeelt op de kwaliteit van zijn onderzoek en advies. Dat is volgens hem immers de reden waarom een bedrijf samenwerkt met een stagiair.

Michiel zijn collega zegt het volgende; “De bijdrage van zijn afstudeerscriptie heeft ervoor gezorgd dat de draagkracht, evenals het begrip en belang, van de KAM-systematiek als geheel enorm versterkt”.

Leuk je gesproken te hebben Michiel! Succes met het stemproces.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search